Ymerfromage med hyldeblomstgelé - Opskrifter - Arla

Ymerfromage med hyldeblomstgelé

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Prøv denne gyldne ymerfromage med muscovadosukker og en dejlig hyldeblomstgelé.

Ingredienser

Antal portioner

Hyldeblomstgelé

  • 2 hyldeblomstskærme
  • 2 blade husblas
  • 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør ymer og sukker sammen. Lun hyldeblomstsaften i en gryde. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i hyldeblomstsaften. Bland husblassen med lidt af ymeren og vend blandingen i resten af ymeren. Pisk fløden til skum og vend det i ymerblandingen. Hæld ymerfromagen i små portionsglas, når den er næsten stivnet. Stil den tildækket i køleskabet i 2-3 timer

Hyldeblomstgelé

Ryst hyldeskærmen fri for skidt og smådyr. Pluk alle blomsterne af skærmen og sæt til side. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den ved svag varme i en gryde sammen med hyldeblomstsaften. Tag geléen af varmen og lad den blive lunken. Bland hyldeblomsterne i og lad den køle af i køleskabet, inden den forsigtigt hældes over den stive ymerfromage og sættes tilbage på køl i 1-2 timer til geléen er stivnet.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7002 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,4 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: