Ymerfromage med hyldeblomstgelé
60+ min

Ymerfromage med hyldeblomstgelé

Prøv denne gyldne ymerfromage med muscovadosukker og en dejlig hyldeblomstgelé.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ymerfromage med hyldeblomstgelé

Prøv denne gyldne ymerfromage med muscovadosukker og en dejlig hyldeblomstgelé.

Antal portioner

Hyldeblomstgelé

  • 2 hyldeblomstskærme
  • 2 blade husblas
  • 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør ymer og sukker sammen. Lun hyldeblomstsaften i en gryde. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i hyldeblomstsaften. Bland husblassen med lidt af ymeren og vend blandingen i resten af ymeren. Pisk fløden til skum og vend det i ymerblandingen. Hæld ymerfromagen i små portionsglas, når den er næsten stivnet. Stil den tildækket i køleskabet i 2-3 timer

Hyldeblomstgelé

Ryst hyldeskærmen fri for skidt og smådyr. Pluk alle blomsterne af skærmen og sæt til side. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den ved svag varme i en gryde sammen med hyldeblomstsaften. Tag geléen af varmen og lad den blive lunken. Bland hyldeblomsterne i og lad den køle af i køleskabet, inden den forsigtigt hældes over den stive ymerfromage og sættes tilbage på køl i 1-2 timer til geléen er stivnet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7002 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,4 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 51 %
Print