Ymerfromage med hyldeblomstgelé

Ymerfromage med hyldeblomstgelé

60+ min
Prøv denne gyldne ymerfromage med muscovadosukker og en dejlig hyldeblomstgelé.

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør ymer og sukker sammen. Lun hyldeblomstsaften i en gryde. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i hyldeblomstsaften. Bland husblassen med lidt af ymeren og vend blandingen i resten af ymeren. Pisk fløden til skum og vend det i ymerblandingen. Hæld ymerfromagen i små portionsglas, når den er næsten stivnet. Stil den tildækket i køleskabet i 2-3 timer
Hyldeblomstgelé
  • Ryst hyldeskærmen fri for skidt og smådyr. Pluk alle blomsterne af skærmen og sæt til side. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den ved svag varme i en gryde sammen med hyldeblomstsaften. Tag geléen af varmen og lad den blive lunken. Bland hyldeblomsterne i og lad den køle af i køleskabet, inden den forsigtigt hældes over den stive ymerfromage og sættes tilbage på køl i 1-2 timer til geléen er stivnet.
Mere inspiration

Lav din egen hyldeblomssaft, når der er masser af hyldeblomster i naturen.

Hyldeblomstsaft
30 min
Hyldeblomstsaft
(18)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7724 kJ / 1846 kcal

Næringsindhold pr. 100g

759 kJ / 181 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 9,5 % 4,2 g
Kulhydrat: 45,6 % 20,4 g
Fedt: 44,9 % 9,2 g

Ingredienser

Husblas
3 blade
5 dl
Rørsukker
5 spsk
Koncentreret hyldeblomstsaft
2 spsk
2 dl
Hyldeblomstgelé
Hyldeblomstskærme
2
Husblas
2 blade
Koncentreret hyldeblomstsaft
2 dl