Yoghurtmarineret kylling med stikkelsbær
1 time
•
Dejlig saftig kylling fra ovnen. En ret som stort set passer sig selv. Hvor du får brugt de skønne syrligt, søde stikkelsbær, men også kan bruge vindruer uden for sæsonen.
Ingredienser
|
6
Rensede kyllingeoverlår (ca. 1 kg)
|
|
|---|---|
|
1 dl
Yoghurt 10%
|
|
|
400 g
Rensede stikkelsbær
|
|
|
3 spsk
Flydende honning
|
|
|
200 g
Pillede skalotteløg i hele og halve (ca. g)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Yoghurtdressing
|
3 dl
Yoghurt 10%
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Flydende honning
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
200 g
Grøn salat, fx hjertesalat og blandede babysalatblade (ca. g)
|
|
|---|---|
|
50 g
Grofthakkede peanuts
|
|
|
1 dl
Fintklippet purløg
|
Tilbehør
|
240 g
Grovbrød - evt. ristet
|
|---|
Sådan gør du
Yoghurtdressing
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Når der ikke er sæson for stikkelsbær kan du bruge grønne, stenfri vindruer. Dryp et par spsk friskpresset citronsaft på vindruerne.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
560 kJ / 134 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 9,5 g |
| Fedt: | 6,4 g |
| Kulhydrat: | 9,5 g |