Yoghurtmarineret kylling og lam
60+ min

Yoghurtmarineret kylling og lam

Krydret indisk inspireret ret med yoghurtmarinade, garam masala, gurkemeje og sennepsfrø.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Yoghurtmarineret kylling og lam

Krydret indisk inspireret ret med yoghurtmarinade, garam masala, gurkemeje og sennepsfrø.

Antal portioner

Yoghurtmarinade

  • 1½ dl Kløver® sødmælksyoghurt naturel
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk sorte sennepsfrø
  • 1 lille zittauerløg i papirtynde skiver
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g kyllingefileter i små tern
  • 300 g skært lammekød i små tern

Tilbehør

  • 500 g små nye kogte kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing

  • 4 spsk ahornsirup
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Yoghurtmarinade

Bland alle ingredienser til yoghurtmarinaden, og lad kylling- og lammekød marinere separat heri mindst 1 time. Fordel kødet på små grillspyd, og pak disse i plastposer.

Sæt de små, kogte kartofler på spyd, ca. 3 kartofler på hvert, og pensl dem med olie. Drys med salt og peber. Pak også disse i plastposer.

Ahorndressing

Bland ahornsirup, limesaft- og skal og opbevar dressingen i et lukket glas. Grill kødet ca. 4-5 minutter. Grill kartoffelspiddene til kartoflerne tager farve. Dryp dem ved serveringen med ahorndressingen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 29 %
Print