Knips, se hvor det smager!
"Det handler om at gøre det sanseligt. Man skal både kunne fornemme duften og smagen". Det sagde manden, der i mere end 20 år fotograferede de husstandsomdelte bøger, fotograf Poul Ib Henriksen.
Når der skulle laves billeder til en ny bog, flyttede Karolines Køkken® nærmest ind i et fotostudie i et par uger med alle madvarer, frysere, porcelæn, og hvad der ellers var brug for. Alle retter blev tilberedt helt fra bunden i studiet - også selv om det var til 24 personer.
Forud for selve fotograferingen havde et reklamebureau lavet et oplæg til, hvordan både stil og indhold på de enkelte billeder skulle være, men udtrykket - det afgjorde fotografen og Karolines Køkken® suverænt i studiet. Og alle opskrifter, der blev udviklet i Karolines Køkken®, er "født" med et billede, der ud over at "sælge" retten også havde en pædagogisk funktion.
I de første bøger handlede det om helhed. Billederne skulle helst ligne hinanden, mens der i dag er mere plads til individualiteten og dermed også til den kunstneriske kreativitet. De nærmest perfektionistiske krav til, hvordan retten præsenterer sig, er imidlertid ganske de samme. Er fløden pisket for stiv, så er det om igen. Og så gælder det også om at være hurtig på aftrækkeren, for selvom fotograferne i dag bruger moderne fotoudstyr, så bliver maden hurtig trist at se på i varme og lys.