Sprød æble- og blommedessert med Arla® Laktosefri smørbar

En lettere version af den populære dessertkombination.
4-6 PERSONER

INGREDIESER

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 45 minutter

 

  • 80 g Arla® Laktosefri smørbar
  • 80 g fuldkornshvedemel
  • 50 g havregryn
  • 30 g hørfrø, malede
  • 50 g kokossukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 20 g hasselnødder, hakkede
  • 20 g pecannødder, hakkede
  • 2 madæbler, skrællede, udkernede og skåret i mindre stykker
  • 4 blommer, skåret i mindre stykker
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 spsk. citronsaft
  • Arla Laktosefri creme fraiche til servering
Sprød æble- og blommedessert med Arla Laktosefri smørbar

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C / 160 °C varmluft.
  2. Bland fuldkornshvedemel, havregryn, malede hørfrø, hasselnødder, pecannødder, kokossukker, kanel og Arla Laktosefri smørbar i en skål, og smuldr ingredienserne til brødkrummekonsistens. Sæt til side.
  3. Kom æbler og blommer i et ovnfast fad, og bland med ahornsirup og citronsaft.
  4. Fordel din crumbledej over frugten, til den er dækket. Bag desserten i ovnen i 30 minutter, eller til den er gylden.
  5. Servér med en skefuld Arla Laktosefri creme fraiche.

 

Tip:

  • Erstat kokossukker med 50 g farin.
  • Erstat hassel- og pecannødder med 40 g valgfri nødder.
  • Knus selv hørfrø i en kaffeværn hvis du ikke kan finde malede hørfrø eller erstat de malede hørfrø med lidt ekstra havregryn (30 g).