Sundere kanel swirls

Kanel snurrer

10-12 stk

Ingredienser

Sundere kanel swirls

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i lunt mælk, og rør derefter salt, kardemomme, olie, yoghurt og agavesirup i skålen.
  2. Tilsæt fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel, og ælt dejen godt sammen, så den ikke længere klistrer. Du kan enten gøre det på en røremaskine eller med hænderne.
  3. Lad dejen hæve i en time et lunt sted, imens remoncen laves.
  4. Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med smør, banan og kanel i en minihakker.
  5. Rul dejen ud i en stor firkant på cirka 40 x 40 cm på et meldrysset bord.
  6. Smør remoncen ud på firkanten i et jævnt lag.
  7. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold derefter den anden tredjedel over den første, så dejen får tre lag.
  8. Rul forsigtigt dejen ud igen så fladt som muligt, men pas på, den ikke sprækker.
  9. Skær dejen ud i lange strimler, der er 2-3 cm brede.
  10. Skær et snit i strimlerne fra top til bund uden at skære hele vejen igennem, så den forbliver samlet i den ene ende. På den måde får hver to nye strimler, der kan snos om hinanden. Rul de snoede strimler sammen, og luk enden ved at presse den forsigtigt op under bunden af din kanelsnurre.
  11. Placér kanelsnurrerne på en beklædt bageplade, og lad dem hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
  12. Pensl kanelsnurrerne med æggeblomme, og bag dem i 15-20 minutter, indtil de er flot gyldne.