Koldskål - laktosefri

Koldskål - laktosefri

20 min
En skøn koldskål til de varme dage. Vores laktosefrie koldskål er lavet med kefir, vaniljesukker og citron. En perfekt kombination. Kefiren har en meget cremet konsistens, hvilket gør den oplagt til en koldskålsopskrift. Koldskålen er smagt til med et lille twist af hindbærfyld og sprøde ristede boghvedekerner. En forfriskende koldskål, når solen står højt på himlen.
https://www.arla.dk/opskrifter/koldskal---laktosefri/

Sådan gør du

Koldskål
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt citronskal, -saft og kefir og rør koldskålen godt sammen. Smag til og stil den tildækket i køleskabet til serveringen.
Topping
  • Tag evt. lidt hindbær fra til pynt og mos resten.
  • Fordel de moste hindhær i 4 store glas, hæld koldskålen over og top op med ristede boghvedekerner, hindbær og blomster.

Det smager også dejligt med jordbær i koldskålen. Hvis du ikke har ristede boghvedekerner på lager, kan du selv riste dem på en tør pande ved jævn varme i ca. 4-5 min., til de er gyldne.

Energiindhold for hele retten:

5025 kJ / 1201 kcal

Næringsindhold pr. 100g

387 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 16,2 % 3,7 g
Kulhydrat: 53,3 % 12,1 g
Fedt: 30,5 % 3,2 g
Mere inspiration

Lækker og nem chiagrød - også laktosefri.

Ingredienser

Koldskål
2 Æggeblommer
4 spsk Sukker
1 tsk Vaniljesukker
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk Friskpresset citronsaft
1 liter Laktosefri kefir
Topping
125 g Hindbær
1 dl Ristede hel boghvede
evt. 4 Spiselige blomster, fx hornvioler