Koldskål og ristede havregryn med nødder
30 min
•
Koldskål med hjemmelavet koldskålsdrys... Det knasende sprøde koldskåls crunch er et lækkert alternativ til kammerjunker. Lav en stor portion af de ristede havregryn med nødder og opbevar dem i en dåse eller i fryseren. Så har du altid koldskålsdrys klar - man ved aldrig hvornår det bliver koldskålsvejr...
Ingredienser
Koldskålsdrys
25 g
Smør
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
1½ dl
Havregryn
|
|
50 g
Hasselnøddeflager eller hakkede mandler
|
|
Et nip groft salt
|
1 liter
Koldskål
|
---|
Sådan gør du
Koldskålsdrys
Er der smørristede havregryn til overs, så bland dem med tørret frugt og nødder til en dejlig mysli.
Tilsæt frysetørrede hindbær til dit koldskålsdrys. Det giver syre og et flot farvespil.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6233 kJ / 1490 kcal
Næringsindhold pr. 100g
541 kJ / 129 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 13 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 45 % | 14,3 g |
Fedt: | 42 % | 6,1 g |