"Klassikeren"

Ingredienser

Til 4 toasts

4 skiver glad gris

En lille håndfuld dild eller favoriturt

En god håndfuld Havarti Jalapenos

8 skriver brød

 

Dijonnaise

3 spsk. mayo

½ spsk. Dijonsennep

½ spsk. grov dijonsennep

10 dråber Tabasco

1 fingerspids sukker

2 fingerspids salt 

Klassikeren

Dijonnaise Sauce

Det er en god idé at starte med saucen. Faktisk er den allerbedst dagen efter og kan sagtens holde sig. Smid alle ingredienser i en skål og pisk sammen med en gaffel eller dit foretrukne værktøj. Stil den på køl indtil du skal samle dine toasts. 

Toasten

Det er vigtigt, at du bruger lige den skinke, som du bedst kan lide. Vores foretrukne er en god kogt skinke skåret i tynde skiver og gerne foldet, så det ligger i flere lag.

Læg halvdelen af brødskiverne ud på køkkenbordet, så de er klar til at blive fyldt. 

Start ALTID med et godt lag revet Havarti Jalapenos, lige så meget som du elsker! 

Smid så din skinke på, et dejligt lag dijonnaise, noget friskhakket fyld, endnu et lag revet ost og til sidst din anden brødskive. På den måde sørger du for, at den smeltede ost får lov at fylde ud i brødets lufthuller, som vi kalder ”ostelommer”. 

Steg på panden eller i dit højtelskede toastjern.

Sådan laver du toast på panden

Et lille trick  

Når du skal stege dine toasts er det vigtigt, at dit stegemiddel (smeltet smør, olie eller en god blanding) er smeltet og varmet op til det syder på panden. På den måde får du den bedste skorpe på dine toasts. 

Stegningen - The tricky part

Start ud med lav til medium varme på komfuret (ca. niveau 4-6 ud af 10). Det er vigtigt, at brødet ikke tager for hurtigt farve, så osten ikke når at smelte. En fingerregel er: Jo mere ost desto lavere varme. Vend toasten når osten har sat sig og brødet er blevet gyldent og sprødt. Drys den sprøde side med en fingerspids havsalt. Toasten er klar når al osten er smeltet og begge sider er sprøde. Du kan sagtens stege flere toasts på samme tid. 

Skal du holde toast-fest, kan du lægge de varme toasts i en forvarmet ovn på 100 grader.