Ovnbagt æggekage med hytteost, skinke og spinat

Ovnbagt æggekage med hytteost, skinke og spinat

30 min
Skøn og luftig æggekage med hytteost - fyldet kan du variere i det uendelige - se hvad køleskabet gemmer.
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-aggekage-med-hytteost-skinke-og-spinat/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Pisk hytteost, æg og æggehvide sammen. Tilsæt skinke, spinat, salt, muskatnød og peber. Pensl 2 små skåle (a ca. 2 dl) med smør. Fordel hytteostblandingen heri og bag dem midt i ovnen - til de er faste og gyldne.
  • Anret imens gulerødder, feldsalat og lime på 1 bakke. Server med de nybagte æggekager og brød til.
Energiindhold for hele retten:

3398 kJ / 812 kcal

Næringsindhold pr. 100g

400 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 25,1 % 5,9 g
Kulhydrat: 46,9 % 11 g
Fedt: 28 % 3 g

Ingredienser

Æggekage
125 g Hytteost
1 Æg
3 Æggehvider
50 g Kogt, røget skinke i mindre stykker
25 g Skyllede babyspinatblade
¼ tsk Groft salt
⅛ tsk Fintrevet muskatnød
Friskkværnet peber
5 g Smør til pensling
Råkost
4 Groftrevne gulerødder
25 g Skyllet feldsalat
1 Limefrugt i mindre stykker
Tilbehør
125 g Groft rugbrød