Mælk & bæredygtighed

Arlas landmænd producerer masser af grøn el

Arlas landmænd i Danmark producerer grøn energi svarende til i gennemsnit 61 procent af den strøm, som de bruger, ved hjælp af solceller, biogas og vindmøller. Herudover køber Arlas danske økologiske andelshavere den del af deres elforbrug, der går ud over den grønne el, som de selv producerer, fra grønne certifikater.

Hvorfor er madspild et problem?

1/3 af alle de fødevarer, der bliver produceret på verdensplan, bliver smidt ud uden at blive spist. Det er et stort problem, og derfor skal vi alle, både virksomheder og forbrugere, forsøge at undgå madspild. Læs mere her.

Kan vi undvære plastik

Mejeriprodukter skal emballeres, for at man kan transportere og opbevare dem, og plastik er meget brugt, men også meget udskældt. Skal vi fortsat bruge plastik, eller skal vi gøre noget helt andet? Læs her, hvordan vi arbejder på at løse emballageudfordringen.

Nytter det at være en klimatosse?

Kan man godt være en klimatosse, selvom man producerer mælk? Og nytter det i øvrigt noget at være en klimatosse? Vi mener ja til begge dele – læs her hvorfor og se, om du er enig.

Påvirker køerne klimaet?

Landbruget står for op til 25% af den samlede udledning af drivhusgasser i Danmark. Det skyldes først og fremmest, at dyr som fx køer udleder en stor mængde af drivhusgassen metan, når de fordøjer deres foder. Læs her, hvordan vi arbejder med at blive CO2 neutrale hos Arla.

Er mælk bæredygtigt?

Kan man drikke mælk og alligevel leve bæredygtigt? Kan mælk være en del af en bæredygtig kost? Se, hvor meget CO2 det koster, når du drikker et glas mælk, her.

Så BRUG dog LÅGET!