Viden om fløde
Hvad er fløde?
Fløde er det fedtlag, der samler sig ovenpå den rå mælk, når den er frisk. I dag fås fløden i en række forskellige udgaver fra den magre madlavningsfløde til den fede double cream.
Flødesmag
Fløde smager i sig selv ikke af så meget, men får til gengæld andre smage til at træde tydeligere frem. Blandt andet derfor passer fløde så godt til alt fra jordbær til grøntsager og kød.
Fedt i fløde
Fløde kan fås med fedtindhold fra 8 procent til 50 procent. De forskellige procenter giver forskellige muligheder.
Flødekonsistens
Fløde kan have mange former for konsistens. Jo højere fedtindhold, jo tykkere er den.
Kan man fryse fløde?
Hvis du har for meget fløde, kan du sagtens fryse det og gemme det til senere. Men så kan du ikke bruge det til flødeskum.
Hvordan laver man fløde?
Det kan bruges i varm chokolade, sovs, dressing, desserter og meget andet. Fløde er en del af den danske madkultur og laves ved at centrifugere den friske mælk, så den fede fløde sies fra.