SKRIDT FOR SKRIDT MOD EN BÆREDYGTIG FREMTID

Madspild

Madspild
Madspild

Mad, der bliver produceret, men ikke bliver spist, påvirker klimaet og miljøet negativt uden at føre noget som helst godt med sig. Og der er ikke noget mere demotiverende end at producere mad, som ikke bliver spist.

Derfor har vi sat en målsætning om at reducere madspild i produktionsleddet med 50% i perioden mellem 2015 og 2030. Og vi har en ambition om at hjælpe vores forbrugere med at mindske madspildet hjemme i deres egne køkkener også. 

Har du styr på madmyterme?

Er du blandt de 93% af den danske befolkning, som gerne vil reducere sit madspild – så tag quizzen og bliv klogere på hvilke myter, der medvirker til unødig madspild.

INSPIRATION OG TIPS TIL AT MINDSKE DIT MADSPILD

Trætte gulerødder forvandlet til lækkerier

Er dine gulerødder blevet slatne og kedelige så fortvivl ej - du kan trylle en masse velsmag ud af dine trætte gulerødder. Se hvordan i filmen.

Trætte gulerødder forvandlet til lækkerier  | Madspild | Arla

Mejerirester i din madlavning

Må man anvende mejeri efter overskredet datomærkning? Ja, i mange tilfælde kan du sagtens bruge mejeriprodukter efter datomærkningen - du skal blot undersøge produktet først. Se  hvordan i filmen her, og få også inspiration til at anvende mejerirester i din madlavning.

Mejerirester i din madlavning | Madspild | Arla

Osterester bliver til ren velsmag

Har du en osteskorpe eller en rest af flødeosten, må du endelig ikke smide det ud. Se i filmen hvordan osterester kan forvandles til nye spændende retter. 

Osterester bliver til ren velsmag | Madspild | Arla

Tørt og kedeligt brød

Tørt brød er lig med kedeligt brød. Eller er det? Hvis dit brød er blevet tørt, kan det trylles om til en masse nye sprøde favoritter - som bestemt ikke er kedelige. Se filmen og lad dig inspirere. 

Tørt og kedeligt brød | Madspild | Arla

Aftensmad på ny

Har du kogte kartofler, ris eller pasta tilovers efter aftensmaden, kan du hurtigt kreere nye lækre aftenretter eller sprøde snacks. Se hvordan i filmen. 

Aftensmad på ny | Madspild | Arla

Det gør vi…​

Vi registrerer alt madspild i vores produktion og har en målsætning om at reducere madspild med 50% frem mod 2030 (siden 2015)
Vi registrerer alt madspild i vores produktion og har en målsætning om at reducere madspild med 50% frem mod 2030 (siden 2015)
Med ”Ofte god efter” trykt på vores emballage, opfordrer vi forbrugere til at dufte til og smage på vores produkter, inden de bliver smidt ud.
Med ”Ofte god efter” trykt på vores emballage, opfordrer vi forbrugere til at dufte til og smage på vores produkter, inden de bliver smidt ud.
Vi tilbyder en række tips og tricks til at nedbringe madspildet i din husholdning.
Vi tilbyder en række tips og tricks til at nedbringe madspildet i din husholdning.
30% mindre CO2e i 2030­
CO2e Neutral i 2050
Arla bidrager til realisering af FNs verdensmål

Arla bidrager til realisering af FNs verdensmål

*Gns. siden 2015