SKRIDT FOR SKRIDT MOD EN BÆREDYGTIG FREMTID

Madspild

Stop madspild

Stop madspild

Mad, der bliver produceret, men ikke bliver spist, påvirker klimaet og miljøet negativt uden at føre noget som helst godt med sig. Og der er ikke noget mere demotiverende end at producere mad, som ikke bliver spist.

Derfor har vi sat en målsætning om at reducere madspild i produktionsleddet med 50% i perioden mellem 2015 og 2030. Og vi har en ambition om at hjælpe vores forbrugere med at mindske madspildet hjemme i deres egne køkkener.

Stop madspild | Arla

På Madspildsskolen forvandler børn og voksne sammen overskudsråvarer til nye og lækre måltider. I lærer om sanserne, grundsmagene og enkle køkkenteknikker, der tryller over-skudsvarer og enkle basisprodukter om til et velsmagende måltid, som I nyder sammen. Og hele familien tager hjem med ny viden og mætte maver.

Tilmeld dig Madspildsskolen her

Har du styr på madmyterme?

Er du blandt de 93% af den danske befolkning, som gerne vil reducere sit madspild – så tag quizzen og bliv klogere på hvilke myter, der medvirker til unødig madspild.

INSPIRATION OG TIPS TIL AT MINDSKE DIT MADSPILD

Duft, føl, smag

Din mad kan selv fortælle dig, om den skal smides ud eller du trygt kan spise den. Brug dine sanser – duft, føl og smag på maden. Ofte er den god efter sidste salgsdato. Få flere tips til at stoppe madspild her

Duft, føl, smag | Madspild | Arla®

Mejerirester i din madlavning

Må man anvende mejeri efter overskredet datomærkning? Ja, i mange tilfælde kan du sagtens bruge mejeriprodukter efter datomærkningen - du skal blot undersøge produktet først. Se  hvordan i filmen her, og få også inspiration til at anvende mejerirester i din madlavning.

Mejerirester i din madlavning | Madspild | Arla

Osterester bliver til ren velsmag

Har du en osteskorpe eller en rest af flødeosten, må du endelig ikke smide det ud. Se i filmen hvordan osterester kan forvandles til nye spændende retter. 

Osterester bliver til ren velsmag | Madspild | Arla

Frys ned

Vidste du, at du kan nedfryse og genopvarme rester fra din middag igen og igen. På den må-de undgår du at smide mad ud. Få flere tips til at undgå madspild her

Frys ned | Madspild | Arla®

Tøm Køleskabet! Alle har oplevet at stå med råvarer i køleskabet, som man ikke ved, hvad man skal bruge til. I karolines Køkken app’en får du inspiration og opskrifter til, hvordan du tømmer køleskabet og får en god smagsoplevelse, mens du mindsker madspild. Download Karonlines Køkken app’en her:

Tøm Køleskabet - den omvendte indkøbsseddel!

Knuste kartofler på tre måder

Har du kogte kartofler, ris eller pasta tilovers efter aftensmaden, kan du hurtigt kreere nye lækre aftenretter eller sprøde snacks. Se hvordan i filmen. 

Knuste kartofler på tre måder | Madspil | Arla®
30% mindre CO2e i 2030­
CO2e Neutral i 2050
Arla bidrager til realisering af FNs verdensmål

Arla bidrager til realisering af FNs verdensmål

*Gns. siden 2015