SKRIDT FOR SKRIDT MOD EN BÆREDYGTIG FREMTID

Madspild

Stop madspild

Stop madspild

Mad, der bliver produceret, men ikke bliver spist, påvirker klimaet og miljøet negativt uden at føre noget som helst godt med sig. Og der er ikke noget mere demotiverende end at producere mad, som ikke bliver spist.

Derfor har vi sat en målsætning om at reducere madspild i produktionsleddet med 50% i perioden mellem 2015 og 2030. Og vi har en ambition om at hjælpe vores forbrugere med at mindske madspildet hjemme i deres egne køkkener.

Stop madspild | Arla

Tak til alle som deltog til årets Madspildsskole

På Madspildsskolen forvandler børn og voksne sammen overskudsråvarer til nye og lækre måltider. Man lærer om sanserne, grundsmagene og enkle køkkenteknikker, der tryller overskudsvarer og enkle basisprodukter om til et velsmagende måltid, som man nyder sammen. Og hele familien tager hjem med ny viden og mætte maver.

Tusind tak til alle som deltog til årets Madspildsskole. Vi glæder os til næste år!

Hvad siger deltagerne om Madspildsskolen?

”Godt med muligheden for at lave noget med familien, og samtidig have muligheden for at få inspiration og viden omkring brug af madvarer man normalt ville kassere”

 

 

”Det lå tæt på hvor vi bor. Jeg kan godt lide at lave mad, og samtidig var dette en mulighed for hele familien – også vores ældste datter med autisme var med, og det gik så fint!”

 

 

”Godt arrangement i efterårsferien til at hygge med børnene og samtidig få inspiration”

 
”Madspildsskolen lød som et initiativ, der kunne sætte gang i vores intention om at lave mad og spise anderledes herhjemme – så vi var på!”
 
 


”Min søns største ønske for efterårsferien, efter at han havde prøvet det sidste år”
 


 
”Hyggeligt og meningsfuldt samvær med mine børn”

Har du styr på madmyterme?

Er du blandt de 93% af den danske befolkning, som gerne vil reducere sit madspild – så tag quizzen og bliv klogere på hvilke myter, der medvirker til unødig madspild.

INSPIRATION OG TIPS TIL AT MINDSKE DIT MADSPILD

Duft, føl, smag

Din mad kan selv fortælle dig, om den skal smides ud eller du trygt kan spise den. Brug dine sanser – duft, føl og smag på maden. Ofte er den god efter sidste salgsdato. Få flere tips til at stoppe madspild her

Duft, føl, smag | Madspild | Arla®

Frys ned

Vidste du, at du kan nedfryse og genopvarme rester fra din middag igen og igen. På den må-de undgår du at smide mad ud. Få flere tips til at undgå madspild her

Frys ned | Madspild | Arla®

Tøm Køleskabet

Alle har oplevet at stå med råvarer i køleskabet, som man ikke ved, hvad man skal bruge til. I Arla Karolines Køkken® app’en får du inspiration og opskrifter til, hvordan du tømmer køleskabet og får en god smagsoplevelse, mens du mindsker madspild. Download Arla Karolines Køkken® app’en her:

 
Tøm Køleskabet - den omvendte indkøbsseddel!

Knuste kartofler på tre måder

Har du kogte kartofler, ris eller pasta tilovers efter aftensmaden, kan du hurtigt kreere nye lækre aftenretter eller sprøde snacks. Se hvordan i filmen. 

Knuste kartofler på tre måder | Madspil | Arla®
30% mindre CO2e i 2030­
CO2e Neutral i 2050
Arla bidrager til realisering af FNs verdensmål

Arla bidrager til realisering af FNs verdensmål

*Gns. siden 2015