3 snacks!

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

De sprøde specier er fine at servere til gæster og fester....og de kan laves i god tid og fryses.

Ingredienser

Antal portioner

Salt og eddike specier - ca. 30 stk.

  • 1 tsk havsalt, fx læsø eller maldon
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 75 g smør
  • ½ spsk ufarvet lagereddike
  • 150 g sorte oliven, fx nicoise
  • 3 stilke bladselleri i tynde strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Salt og eddike specier

Knus halvdelen af saltet. Bland mel og det knuste salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost. Ælt dejen let sammen med eddiken. Tril dejen til en ca. 17 cm lang rulle. Tryk rullen lidt flad, så den bliver ca. 4 cm bred og 3 cm høj. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time, eller i fryseren i ca. ½ time. Skær stangen i ca. ½ cm tykke skiver. Læg specierne på en plade med bagepapir, drys med resten af saltet og bag dem øverst i ovnen.´

Ved serveringen

Anret salt og eddike specier, sorte oliven og bladselleri i skåle hver for sig.

Tip

De 3 snacks! passer også fint til en drink.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Frysetip

Salt og eddike specier kan fryses - og skal lunes.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 57 %

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

"Brug en tør hvidvin på riesling-druen, gerne en grand cru fra Alsace" Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til eddike(vinaigrette)