3 snacks!

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

De sprøde specier er fine at servere til gæster og fester....og de kan laves i god tid og fryses.

Ingredienser

Antal portioner

Salt og eddike specier - ca. 30 stk.

  • 1 tsk havsalt, fx læsø eller maldon
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 75 g smør
  • ½ spsk ufarvet lagereddike
  • 150 g sorte oliven, fx nicoise
  • 3 stilke bladselleri i tynde strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Salt og eddike specier

Knus halvdelen af saltet. Bland mel og det knuste salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost. Ælt dejen let sammen med eddiken. Tril dejen til en ca. 17 cm lang rulle. Tryk rullen lidt flad, så den bliver ca. 4 cm bred og 3 cm høj. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time, eller i fryseren i ca. ½ time. Skær stangen i ca. ½ cm tykke skiver. Læg specierne på en plade med bagepapir, drys med resten af saltet og bag dem øverst i ovnen.´

Ved serveringen

Anret salt og eddike specier, sorte oliven og bladselleri i skåle hver for sig.

Tip

De 3 snacks! passer også fint til en drink.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Frysetip

Salt og eddike specier kan fryses - og skal lunes.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

"Brug en tør hvidvin på riesling-druen, gerne en grand cru fra Alsace" Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til eddike(vinaigrette)