Æble-tranebærsalat til marinerede sild

45 min
Æble-tranebærsalat til marinerede sild

En frisk og dejlig salat til de marinerede sild. Med både syrlighed og sødme fra fraiche, æbler og tranebær. Et skønt alternativ til karrysalaten.

Ingredienser

Æble-tranebærsalat

¼ liter Creme fraiche
2 Rødkindede æbler i tynde både, fx gloster
1 Rødløg i tynde ringe
75 g Tørrede tranebær
1 dl Klippet karse
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Marinerede sild

Pynt

Karse

Tilbehør

8 skiver Groft rugbrød

Sådan gør du

Æble-tranebærsalat

  • Vend fraiche sammen med æbler, løg, tranebær, karse, salt og peber. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til.
  • Del sildefileterne i mindre bidder, kom dem i en skål og pynt med karse. Server de marinerede sild sammen med rugbrød og æble-tranebærsalat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7780 kJ / 1859 kcal

Næringsindhold pr. 100g

605 kJ / 145 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,8 g
Protein: 10,8 % 3,9 g
Kulhydrat: 57 % 20,3 g
Fedt: 32,2 % 5,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/able-tranebarsalat-til-marinerede-sild/