Æbleboller med ingefær

Bedømmelse

(15 vurderinger)

60+ min

Æbler, tørrede abrikoser og frisk ingefær giver bollerne masser af smag. Nydt til en kop te eller kaffekan de tilfredsstille trangen til noget sødt.

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 2 dl vand
  • 150 g hvedeklid (ca. 5 dl)
  • 2½ dl æblemost eller -juice
  • 150 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 25 g gær
  • 2 spsk rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 skrællet æble i små tern
  • 100 g tørrede abrikoser i små tern
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt hvedeklid og æblemost. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 lige store stykker og tril dem til boller. Læg bollerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Pensl æblebollerne med æg. Klip eller rids dem og bag bollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 16 min. ved 225°.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 89,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 14 %

Print

Kilde: