Æblechips

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(30 vurderinger)

45 min

Prøv et sundt alternativ til traditionelle chips. Denne opskrift på sunde og lækre æblechips kan nydes som snack, men er også velegnet i en salat!

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 æbler, fx granny smith
  • 1 dl æblecidereddike
  • 50 g smør - smeltet
  • ¾ tsk fint salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Vask og tør æblerne. Fjern hele kernehuset, fx med et parisiennejern. Skær æblerne i 1 mm tynde skiver. Vend dem efterhånden i æblecidereddike, så de ikke bliver brune. Pensl æbleskiverne på begge sider med det smeltede smør og fordel dem, uden at overlappe, på 3 plader med bagepapir. Sæt pladerne øverst, midt og nederst i ovnen.

Når æblechips"ene kommer ud af ovnen, er de stadig bløde. Lad dem køle af på en bagerist, så bliver de sprøde. Drys de sprøde æblechips med salt, og spis straks. De bliver bløde, hvis de står for længe.

Æblechips"ene kan spises som snacks, men er også lækre i en salat eller som pynt på en forret eller frokostret.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 150° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2360 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 67 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: