Æblekage med hytteost

Bedømmelse

(23 vurderinger)

1 timer

Nem og lækker æblekage, der serveres med iskold fraiche. Hytteosten giver kagen fylde og lethed på en gang.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 2 spsk hakkede, smuttede mandler
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 3 skrællede æbler i både, fx coxorange

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker til en luftig blanding. Vend hytteost, mandler, mel og kanel i æggeblandingen. Fordel æblebådene i et smurt ovnfast fad (ca. 21 cm i diameter) - eller 6 portionsskåle (ca. 10 cm i diameter). Hæld dejen over og bag kagen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %

Kilde: