Æblekage med ristet rasp

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(213 vurderinger)

1 timer

Gammeldags æblekage går vist aldrig af mode - heldigvis!!

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ dl vand
  • 750 g æbler i mindre stykker
  • 25 g smør
  • 1 spsk sukker

Ristet rasp

  • 75 g smør
  • 150 g rasp
  • 85 g sukker

Pynt

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til. Rør smør og sukker i æblemosen og smag til. Lad mosen køle af.

Ristet rasp

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er gylden og sprød. Hæld raspen på et stykke bagepapir på en bagerist. Rør af og til mens raspen køler af.

Ved serveringen

Anret æblemos og rasp lagvis i én stor skål - eller i 4 portionsskåle. Slut med flødeskum og pynt med ribsgele.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12510 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: