Æblekage med ristet rasp

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(226 vurderinger)

1 timer

Gammeldags æblekage går vist aldrig af mode - heldigvis!!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Ingredienser

Antal portioner

Æblemos

  • ½ dl vand
  • 750 g æbler i mindre stykker
  • 25 g smør
  • 1 spsk sukker

Ristet rasp

  • 75 g smør
  • 150 g rasp
  • 85 g sukker

Pynt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Æblemos

  1. Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til.
  2. Rør smør og sukker i æblemosen og smag til. Lad mosen køle af.

Ristet rasp

  1. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  2. Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er gylden og sprød.
  3. Hæld raspen på et stykke bagepapir på en bagerist. Rør af og til mens raspen køler af.

Servering

  1. Anret æblemos og rasp lagvis i én stor skål - eller i 4 portionsskåle. Slut med flødeskum og pynt med ribsgele.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12510 kJ / 2979 kcal
  • Energifordeling:
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag