Æblekage med ristet rasp
1 timer

Æblekage med ristet rasp

Gammeldags æblekage går vist aldrig af mode - heldigvis!!
Bedømmelse (189 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblekage med ristet rasp

Gammeldags æblekage går vist aldrig af mode - heldigvis!!

Antal portioner
  • ½ dl vand
  • 750 g æbler i mindre stykker
  • 25 g smør
  • 1 spsk sukker

Ristet rasp

  • 75 g smør
  • 150 g rasp
  • 85 g sukker

Pynt

Fremgangsmåde:

Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til. Rør smør og sukker i æblemosen og smag til. Lad mosen køle af.

Ristet rasp

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er gylden og sprød. Hæld raspen på et stykke bagepapir på en bagerist. Rør af og til mens raspen køler af.

Ved serveringen

Anret æblemos og rasp lagvis i én stor skål - eller i 4 portionsskåle. Slut med flødeskum og pynt med ribsgele.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12510 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 55 %
Print