Æblekage med ristet rasp

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(195 vurderinger)

1 timer

Gammeldags æblekage går vist aldrig af mode - heldigvis!!

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ dl vand
  • 750 g æbler i mindre stykker
  • 25 g smør
  • 1 spsk sukker

Ristet rasp

  • 75 g smør
  • 150 g rasp
  • 85 g sukker

Pynt

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til. Rør smør og sukker i æblemosen og smag til. Lad mosen køle af.

Ristet rasp

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er gylden og sprød. Hæld raspen på et stykke bagepapir på en bagerist. Rør af og til mens raspen køler af.

Ved serveringen

Anret æblemos og rasp lagvis i én stor skål - eller i 4 portionsskåle. Slut med flødeskum og pynt med ribsgele.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12510 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 55 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: