Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

1 time
Gammeldags æblekage med æblemos, ristet rasp og flødeskum, fuldstændig som i gamle dage. Opskriften består af hjemmelavet æblemos, hjemmelavet ristet æblekagerasp og masser af lækker og helt perfekt pisket flødeskum - så bliver det ikke bedre. Her er den helt klassiske æblekage, som de fleste elsker den.
https://www.arla.dk/opskrifter/gammeldags-ablekage-med-ristet-rasp/

Sådan gør du

Æblemos
  • Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til.
  • Rør smør, sukker og vanilje i æblemosen og smag til. Lad mosen køle af.
Ristet rasp
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er gylden og sprød.
  • Hæld raspen på et stykke bagepapir på en bagerist. Rør af og til mens raspen køler af og bland makronerne i.
Gammeldags æblekage
  • Anret æblemos og rasp lagvis i 4 portionsglas og top op med flødeskum.

Hvis du ønsker en smuk rød mos, så brug røde æbler med skræl. Det er også meget nemmere - og så undgår vi madspild! Ønsker du en grovere rasp, så kan du bruge revet rugbrød i stedet for rasp. Du kan vælge at anrette æblekagen i en stor skål - og at pynte med ribsgelé.

Energiindhold for hele retten:

15907 kJ / 3802 kcal

Næringsindhold pr. 100g

951 kJ / 227 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 3,1 % 1,8 g
Kulhydrat: 30,2 % 16,9 g
Fedt: 66,7 % 17,1 g
Mere inspiration

Når æblerne står i kø for at blive brugt - så prøv også denne skønne tærte.

Æbletærte
1 time
Æbletærte
(245)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Æblemos
½ dl Vand
750 g Skrællede æbler i mindre stykker
25 g Smør
1 spsk Sukker
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
Ristet rasp
75 g Smør
100 g Rasp
85 g Sukker
75 g Knuste makroner
Pynt
½ liter Piskefløde pisket til flødeskum