Æblelommer

Æblelommer

60+ min
Fryseegnet
Søde pirogger med fyld af æblemos eller friske æbler. Velegnet at tage med på tur!

Sådan gør du

Æblemos
  • Skræl æblerne. Del dem i 4 tykke både og fjern kernehuset. Skær bådene i små stykker. Kom vand og æblestykker i en lille tykbundet gryde. Kog æblerne ved jævn varme og under låg i ca. 5 min., eller til de er møre. Tag låget af og pisk æblerne godt igennem. Kog videre ca. 5 min. - rør af og til. Mosen skal være "tør". Tilsæt sukker og smag til.
Dej
  • Rør gæren ud i mælken. Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Hæld mælken i og rør dejen sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den sammen med let hånd. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm) Del hver dejplade i 6 firkanter. Fordel æblemosen på de 12 firkanter og pensl dejkanterne med sammenpisket æg. Fold dejstykkerne hen over æblemosen - til trekanter og tryk kanterne sammen med en gaffel. Pensl trekanterne med æg og drys med perlesukker. Bag æblelommerne midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Tips
  • Æblemosen kan tilsættes ½ tsk kanel.
  • Æblemosen kan erstattes af friske æblestykker, fx 3 skrællede elstar æbler. Bland æblestykkerne med 1 tsk stødt kanel og 4 spsk sukker.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 200°
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16754 kJ / 4004 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1146 kJ / 274 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 4,6 % 3,1 g
Kulhydrat: 36,4 % 24,5 g
Fedt: 59 % 18,3 g

Ingredienser

Æblemos
Æbler, fx coxorange
3
Vand
1 dl
Sukker
2 spsk
Dej
Gær
25 g
Mælk
1 dl
Hvedemel (ca. 6 dl)
350 g
Sukker
3 spsk
Vaniljesukker
1 tsk
Koldt smør
200 g
Pensling
Sammenpisket æg
Pynt
Perlesukker