Æblelommer
60+ min

Æblelommer

Søde pirogger med fyld af æblemos eller friske æbler. Velegnet at tage med på tur!
Fryseegnet
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblelommer

Søde pirogger med fyld af æblemos eller friske æbler. Velegnet at tage med på tur!

2 stk. pr. person

Antal portioner

Æblemos

  • 3 æbler, fx cox orange
  • 1 dl vand
  • 2 spsk sukker

Dej

  • 25 g gær (½ pakke)
  • 1 dl mælk
  • 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g koldt smør

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • perlesukker

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Æblemos

Skræl æblerne. Del dem i 4 tykke både og fjern kernehuset. Skær bådene i små stykker. Kom vand og æblestykker i en lille tykbundet gryde. Kog æblerne ved jævn varme og under låg i ca. 5 min., eller til de er møre. Tag låget af og pisk æblerne godt igennem. Kog videre ca. 5 min. - rør af og til. Mosen skal være "tør". Tilsæt sukker og smag til.

Dej

Rør gæren ud i mælken. Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Hæld mælken i og rør dejen sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den sammen med let hånd. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm) Del hver dejplade i 6 firkanter. Fordel æblemosen på de 12 firkanter og pensl dejkanterne med sammenpisket æg. Fold dejstykkerne hen over æblemosen - til trekanter og tryk kanterne sammen med en gaffel. Pensl trekanterne med æg og drys med perlesukker. Bag æblelommerne midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Tips

Æblemosen kan tilsættes ½ tsk kanel.

Æblemosen kan erstattes af friske æblestykker, fx 3 skrællede elstar æbler. Bland æblestykkerne med 1 tsk stødt kanel og 4 spsk sukker.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 57 %
Print