Æblelommer
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Denne opskrift på æblelommer er egentlig søde pirogger med fyld af æblemos eller friske æbler. Velegnet at tage med på tur!
Ingredienser
Æblemos
3
Æbler, fx coxorange
|
|
---|---|
1 dl
Vand
|
|
2 spsk
Sukker
|
Dej
25 g
Gær
|
|
---|---|
1 dl
Mælk
|
|
350 g
Hvedemel (ca. 6 dl)
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
200 g
Koldt smør
|
Pensling
Sammenpisket æg
|
---|
Pynt
Perlesukker
|
---|
Tilbehør
¼ liter
Piskefløde - pisket til flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Æblemos
Dej
Æblemosen kan erstattes af friske æblestykker, fx 3 skrællede elstar æbler. Bland æblestykkerne med 1 tsk stødt kanel og 4 spsk sukker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16701 kJ / 3992 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1142 kJ / 273 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 4,3 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 38 % | 25,5 g |
Fedt: | 57,7 % | 17,8 g |