Æblepizza med karamelsauce
45 min

Æblepizza med karamelsauce

Sprød dessertpizza dækket af tynde skiver æble og drysset med sukker og rosmarin. En hyggelig dessert serveret med varm karamelsauce med et tvist af ingefær og en kold kugle vaniljeis til.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblepizza med karamelsauce

Sprød dessertpizza dækket af tynde skiver æble og drysset med sukker og rosmarin. En hyggelig dessert serveret med varm karamelsauce med et tvist af ingefær og en kold kugle vaniljeis til.

Antal portioner

Æblepizza

  • 1 plade butterdej (ca. 24 x 40 cm)
  • 50 g smør
  • 3 store æbler i tynde skiver, fx jonagold (ca. 425 g)
  • 4 spsk rørsukker
  • 2 spsk friske rosmarinblade

Karamelsauce

  • 1 liter vaniljeflødeis

Fremgangsmåde:

Æblepizza

Læg butterdejen på en plade med bagepapir. Smelt smørret i en lille tykbundet gryde - til det er brunt uden at branke. Fjern stilk og kernehus på æblerne og skær dem i tynde skiver (brug evt. et mandolinjern). Dæk butterdejen med skiver af æble ca. 1 cm fra kanterne og pensl med smørret. Drys rørsukker og rosmarinblade over pizzaen og bag den midt i ovnen.

Karamelsauce

Bring piskefløde, sirup og ingefær i kog i en lille tykbundet gryde. Kog det ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. Hæld saucen igennem en sigte for at fjerne ingefærstykkerne. Tilsæt smør lidt af gangen og rør til karamelsaucen er glat. Server karamelsaucen til æblepizzaen sammen med vaniljeis.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for vaniljeis kan du servere flødeskum til æblepizzaen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,9 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 62 %
Print