Flamberede figner med granatæbler og vaniljeflødeskum
  • Arla
  • Opskrifter
  • Flamberede figner med granatæbler og vaniljeflødeskum

Flamberede figner med granatæbler og vaniljeflødeskum

15 min
Flamberede figner er en nem og hurtig dessert med friske figner flamberet i whisky - eller rom. Uden for sæson kan andre frugter flamberes, fx ferskner, blommer eller bananer. De flamberede figner serveres med appelsinsirup, granatæblekerner og vaniljeflødeskum. Nem og lækkert!

Sådan gør du

Vaniljeflødeskum
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en skål sammen med fløde og flormelis.
  • Pisk fløden til et blødt skum og stil vaniljeflødeskummet tildækket i køleskabet.
Flamberede figner
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg de halve figner ca. 2 min. på hver side.
  • Drys sukkeret over og tilsæt appelsinsaft. Kog fignerne ved kraftig varme i ca. 2 min. - vend af og til. Appelsinlagen skal lige begynde at tykne.
  • Hæld whiskyen ved og sæt ild til med det samme - emhætte må ikke være tændt. Pust forsigtigt ilden ud efter ca. 10 sek. - eller læg låg på.
Servering
  • Fordel de flamberede figner på 6 små tallerken.
  • Hæld appelsinlagen ved fignerne og fordel granatæblekerner og lidt flødeskum på tallerkenerne.
  • Server straks sammen med resten af flødeskummet.

Når der ikke er sæson for friske figner, kan du bruge nektariner, ferskner, blommer eller ikke alt for modne jordbær. Den friskpressede appelsinsaft, kan du erstatte af appelsinjuice. Pynt med de friske bær og krydderurter, som har sæson.

Energiindhold for hele retten:

8055 kJ / 1925 kcal

Næringsindhold pr. 100g

666 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 2,1 % 0,8 g
Kulhydrat: 34,9 % 13,7 g
Fedt: 54,1 % 9,7 g
Alkohol: 8,9 % 1 g
Mere inspiration

Prøv en anden og overraskende lækker dessert - eller appetizer - med friske figner.

Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Ingredienser

Vaniljeflødeskum
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
¼ liter Piskefløde
2 spsk Flormelis
Flamberede figner
25 g Smør
9 Friske figner i halve (ca. 400 g)
¾ dl Rørsukker
2 dl Friskpresset appelsinsaft
¾ dl Whisky, cognac eller rom
175 g Granatæblekerner