Flamberede figner med granatæbler og vaniljeflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

30 min

Nem og hurtig figendessert flamberet i whisky med appelsinsirup og granatæblekerner.

Ingredienser

Antal portioner

Vaniljeflødeskum

  • 8 friske figner i halve (ca. 400 g)
  • 25 g smør
  • 4½ spsk rørsukker
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • ¾ dl whisky eller cognac
  • 175 g kerner fra granatæble - et granatæble (ca. 2½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Vaniljeflødeskum

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en skål sammen med fløde og flormelis. Pisk fløden til et blødt skum. Stil vaniljeflødeskummet tildækket i køleskabet.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg de halve figner ca. 2 min. på hver side. Drys sukkeret over og tilsæt appelsinsaft. Kog fignerne ved kraftig varme i ca. 2 min. - vend af og til. Appelsinlagen skal lige begynde at tykne. Hæld whiskyen ved og sæt ild til med det samme - emhætte må ikke være tændt. Pust forsigtigt ilden ud efter ca. 10 sek. - eller læg låg på.

Fordel de flamberede figner i 6 små dybe tallerkene - to med snitfladen opad og én nedad. Rør forsigtigt flødeskummet op og smag til. Hæld appelsinlagen ved fignerne og fordel granatæblekerner og lidt flødeskum på tallerkenerne. Server straks sammen med resten af flødeskummet.

Tip

Når der ikke er sæson for friske figner, kan du bruge nektariner, ferskner, blommer eller ikke alt for modne jordbær. Den friskpressede appelsinsaft, kan du erstatte af appelsinjuice. Pynt med de friske bær og krydderurter, som har sæson.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Muscat/moscato Rhône, Frankrig

Hvid dessertvin på muscat-druen fx en Muscat de beaumes de venice Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vine til appelsin