Prøv en anden og overraskende lækker dessert - eller appetizer - med friske figner.
Når der ikke er sæson for friske figner, kan du bruge nektariner, ferskner, blommer eller ikke alt for modne jordbær. Den friskpressede appelsinsaft, kan du erstatte af appelsinjuice. Pynt med de friske bær og krydderurter, som har sæson.
8055 kJ / 1925 kcal
666 kJ / 159 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 2,1 % | 0,8 g |
Kulhydrat: | 34,9 % | 13,7 g |
Fedt: | 54,1 % | 9,7 g |
Alkohol: | 8,9 % | 1 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble.
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
1 |
---|---|
¼ liter | |
Flormelis
|
2 spsk |
Smør
|
25 g |
---|---|
Friske figner i halve (ca. 400 g)
|
9 |
Rørsukker
|
¾ dl |
Friskpresset appelsinsaft
|
2 dl |
Whisky, cognac eller rom
|
¾ dl |
Granatæblekerner
|
175 g |
---|