Flamberede figner med granatæbler og vaniljeflødeskum

Flamberede figner med granatæbler og vaniljeflødeskum

15 min Dessert
Flamberede figner er en nem og hurtig dessert med friske figner flamberet i whisky - eller rom. Uden for sæson kan andre frugter flamberes, fx ferskner, blommer eller bananer. De flamberede figner serveres med appelsinsirup, granatæblekerner og vaniljeflødeskum. Nem og lækkert!
Mere inspiration

Prøv en anden og overraskende lækker dessert - eller appetizer - med friske figner.

Velbekomme!
Variation

Når der ikke er sæson for friske figner, kan du bruge nektariner, ferskner, blommer eller ikke alt for modne jordbær. Den friskpressede appelsinsaft, kan du erstatte af appelsinjuice. Pynt med de friske bær og krydderurter, som har sæson.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2102 kJ / 2102 kcal

Næringsindhold pr. 100g

730 kJ / 174 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 2,4 % 1 g
Kulhydrat: 38,6 % 16,6 g
Fedt: 49,8 % 9,8 g
Alkohol: 9,2 % 1 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser