Dessertpizza med friske figner og rosmarin

Dessertpizza med friske figner og rosmarin

30 min
Sød/salt pizza toppet med friske figner, krydret med ost og rosmarin, og overhældt med flydende honning. Perfekt til tapas eller i stedet for det klassiske ostebord.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Læg pizzabunden på et stykke bagepapir. Fordel kvark på bunden og drys med ost, valnødder, rosmarin og salt. Flyt bagepapir med pizzaen over på den varme plade, og bag pizzaen midt i ovnen til den er gylden og sprød.
  • Skær hver figen i 4-6 både og fordel dem på den varme pizza. Dryp honning over og server straks.

I stedet for kvark kan du bruge cremefraiche.

Energiindhold for hele retten:

6717 kJ / 1605 kcal

Næringsindhold pr. 100g

925 kJ / 221 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 18 % 9,8 g
Kulhydrat: 49,5 % 26,9 g
Fedt: 32,5 % 8,1 g
Mere inspiration

Hvis du har lyst til at lave pizzadejen selv.

Pizzadej
60+ min
Pizzadej
(505)

Ingredienser

1 Pizzadej (ca. 300 g)
125 g Kvark
100 g Revet mozzarellaost
50 g Grofthakkede valnøddekerner (ca. 1 dl)
2 spsk Hakket frisk rosmarin
½ tsk Flagesalt
2 Friske figner (ca. 100 g)
2 spsk Flydende honning
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk