Dessertpizza med friske figner og rosmarin

Bedømmelse

(2 vurderinger)

30 min

Sød/salt pizza toppet med friske figner, krydret med ost og rosmarin, og overhældt med flydende honning. Perfekt til tapas eller i stedet for det klassiske ostebord.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 friske figner (ca. 100 g)
  • 2 spsk flydende honning

Sådan gør du

Sådan gør du

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Læg pizzabunden på et stykke bagepapir. Fordel kvark på bunden og drys med ost, valnødder, rosmarin og salt. Flyt bagepapir med pizzaen over på den varme plade, og bag pizzaen midt i ovnen til den er gylden og sprød.

Skær hver figen i 4-6 både og fordel dem på den varme pizza. Dryp honning over og server straks.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for kvark kan du bruge cremefraiche.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 35 %

Print

Kilde: