Dessertpizza med friske figner og rosmarin

30 min
Dessertpizza med friske figner og rosmarin

Sød/salt pizza toppet med friske figner, krydret med ost og rosmarin, og overhældt med flydende honning. Perfekt til tapas eller i stedet for det klassiske ostebord.

Ingredienser

1 Pizzadej (ca. 300 g)
125 g Kvark eller creme fraiche
100 g Revet mozzarellaost
50 g Grofthakkede valnøddekerner (ca. 1 dl)
2 spsk Hakket frisk rosmarin
½ tsk Flagesalt
2 Friske figner (ca. 100 g)
2 spsk Flydende honning

Sådan gør du

  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Læg pizzabunden på et stykke bagepapir. Fordel kvark på bunden og drys med ost, valnødder, rosmarin og salt. Flyt bagepapir med pizzaen over på den varme plade, og bag pizzaen midt i ovnen til den er gylden og sprød i ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.
  • Skær hver figen i 4-6 både og fordel dem på den varme pizza. Dryp honning over og server straks.

I stedet for kvark kan du bruge cremefraiche.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6717 kJ / 1605 kcal

Næringsindhold pr. 100g

925 kJ / 221 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 18 % 9,8 g
Kulhydrat: 49,5 % 26,9 g
Fedt: 32,5 % 8,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/dessertpizza-med-friske-figner-og-rosmarin/