Æblesalat med jomfruhummerhaler
30 min

Æblesalat med jomfruhummerhaler

Frisk og syrlig salat med hvidløgsdressing og lune jomfruhummerhaler. Sammen med ristet flute er det en nem og dejlig forret – hele året.
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblesalat med jomfruhummerhaler

Frisk og syrlig salat med hvidløgsdressing og lune jomfruhummerhaler. Sammen med ristet flute er det en nem og dejlig forret – hele året.

Antal portioner

Hvidløgsdressing

  • 1 rødt æble, fx gloster
  • 1 grønt æble, fx filippa eller golden delicious
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 50 g renset rucolasalat
  • 25 g smør
  • 300 g pillede rå jomfruhummerhaler
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 150 g ristet italienske flutes i tynde skiver

Fremgangsmåde:

Hvidløgsdressing

Pisk cremefraiche, limeskal, hvidløg og salt luftigt med en håndmixer - tilsæt evt. lidt mælk, hvis dressingen er for fast. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Halver æblerne og fjern stilk, blomst og kernehus. Skær æblerne i meget tynde skiver og vend dem efterhånden sammen med limesaft og chili.

Læg en bund af rucolasalat på 6 tallerkener. Anret de 2 slags æbler på salatbladene og fordel 3-4 teskefulde hvidløgsdressing på hver portion. Server resten af hvidløgsdressingen ved siden af.

Lad smørret blive gyldent i en pande og rist hummerhalerne i ca. 3 min., til de er gyldne. Drys med salt. Anret de varme jomfruhummerhaler på salaten og server med det samme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 68 %
Print

Vin match

Chenin blanc Vouvray, Frankrig

Her vil en halvtør hvidvin på chenin blanc-druen fungere bedst, både til æbler, syre, chili og jomfruhummer Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer