Mango-avocadosalat med spicy hytteostdressing

Mango-avocadosalat med spicy hytteostdressing

30 min
Du kan servere salaten som forret med eller uden brød. Eller som hovedret sammen med chilikrydrede kæmperejer stegt på panden i lidt olie.

Sådan gør du

  • Skræl mangofrugten og skær den i tern. Flæk avocadoerne, fjern stenene og skindet og skær avocadoerne i tern. Bland mango og avocado sammen med forårsløg i en skål.
Spicy hytteostdressing
  • Pres saften fra limefrugten i hytteosten og tilsæt finthakket chili, chilisauce og salt. Smag til. Bland dressingen sammen og vend den i salaten.
  • Læg en bund af romainesalat i et fad. Fordel mango-avocadosalaten ovenpå og pynt med koriander.
Energiindhold for hele retten:

5883 kJ / 1406 kcal

Næringsindhold pr. 100g

405 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 13 % 3,1 g
Kulhydrat: 21,2 % 5 g
Fedt: 65,8 % 7,2 g
Mere inspiration

Enkel og lækker avocadosalat - altid et hit!

Avocadosalat
10 min
Avocadosalat
(4)
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

1 Moden mangofrugt (ca. 400 g)
2 Modne avocadoer (ca. 500 g)
1 bundt Forårsløg i tynde skiver (ca. 100 g)
Spicy hytteostdressing
1 Limefrugt
225 g Hytteost
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 tsk Sød chilisauce
¼ tsk Groft salt
1 liter Romainesalat revet i grove stykker
2 dl Frisk koriander