Æbletærte

Æbletærte

1 time
Æbletærte går du aldrig fejl af. Her er en nem og lækker opskrift på æbletærte, som både kan bruges som dessert eller til eftermiddagskaffen. Mens du forbager bunden til tærten, gør du fyld og æbler klar - og mens den bager færdig, kan du rydde op eller gøre kaffen klar. Æbletærten er både saftig, velsmagende og nem at gå til. Prøv denne opskrift, og imponer dine gæster med en lækker og indbydende tærte.
https://www.arla.dk/opskrifter/abletarte/

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

30-35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bund til æbletærte
  • Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt ægget. Bland mel og bagepulver og rør det i "æggesnapsen".
  • Kom dejen i en smurt springform eller tærteform med løs bund (ca. 24 cm i diameter). Forbag bunden nederst i ovnen.
Fyld
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt og vend forsigtigt cremefraiche heri.
  • Hæld blandingen på den forbagte bund og fordel æblebådene herpå - fx taglagt i cirkelform.
  • Bag æbletærten færdig nederst i ovnen.
  • Lad kagen afkøle og pynt med flormelis ved serveringen.

I stedet for æbler kan du bruge pærer. Pærer fra dåse fungerer også - lad dem dryppe godt af.

Energiindhold for hele retten:

13587 kJ / 3247 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1066 kJ / 255 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,1 % 3,2 g
Kulhydrat: 48,4 % 30,3 g
Fedt: 46,5 % 13,4 g
Mere inspiration

Er der masser af æbler, så prøv også denne æblekage.

Æblekage
60+ min
Æblekage
(182)

Ingredienser

Dej til æbletærte
150 g Smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 Æg
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
2 tsk Bagepulver
Fyld
2 Æg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 dl Creme fraiche
3 Faste æbler i tynde både
Pynt
Flormelis