Æbletærte med knald i låget

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

1 timer

Frugt, nødder og flødeskum - det fungerer bare sammen. Og så kommer der ekstra knald på med frisk ingefær og cognac.

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g smør
  • 50 g blød nougat
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 50 g rørsukker
  • 1 spsk skrællet, fintrevet frisk ingefær
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 600 g madæbler, fx belle de boskoop
  • 3 spsk cognac eller calvados

Hertil

Sådan gør du

Sådan gør du

Tag smørret ud af køleskabet. Skær nougat og marcipan i terninger på ca. 1½ x 1½ cm. Rør smørret blødt med sukker og ingefær med en håndmixer, tilsæt et æg ad gangen og pisk. Rør melet hurtigt i og vend også marcipan og nougat hurtigt i dejen. Skræl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernehus og skær dem i smalle både. Fordel æblerne i en smurt tærteform på ca. 24 cm og vend cognac i. Hæld dejen over æblerne og bag tærten midt i ovnen, til æblerne er bløde, og dejlåget er gyldent. Server gerne lun med flødeskum.

Tips

Du kan udelade cognac.Tærten kan også laves i små portionsforme eller ovnfaste kopper, de skal have 20-25 min. i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 67 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: