Æbletærte med knald i låget

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

1 timer

Frugt, nødder og flødeskum - det fungerer bare sammen. Og så kommer der ekstra knald på med frisk ingefær og cognac.

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g smør
  • 50 g blød nougat
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 50 g rørsukker
  • 1 spsk skrællet, fintrevet frisk ingefær
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 600 g madæbler, fx belle de boskoop
  • 3 spsk cognac eller calvados

Hertil

Sådan gør du

Sådan gør du

Tag smørret ud af køleskabet. Skær nougat og marcipan i terninger på ca. 1½ x 1½ cm. Rør smørret blødt med sukker og ingefær med en håndmixer, tilsæt et æg ad gangen og pisk. Rør melet hurtigt i og vend også marcipan og nougat hurtigt i dejen. Skræl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernehus og skær dem i smalle både. Fordel æblerne i en smurt tærteform på ca. 24 cm og vend cognac i. Hæld dejen over æblerne og bag tærten midt i ovnen, til æblerne er bløde, og dejlåget er gyldent. Server gerne lun med flødeskum.

Tips

Du kan udelade cognac.Tærten kan også laves i små portionsforme eller ovnfaste kopper, de skal have 20-25 min. i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 67 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: