Tærtedej

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Dejlig nem hjemmelavet tærtedej - til madtærter. Du kan trykke dejen ud i formen med fingrene eller rulle den ud med en kagerulle, alt efter hvad du foretrækker.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 175 g hvedemel (ca. 2¾ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g koldt smør
  • 1½ spsk vand

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Bland mel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  2. Saml dejen hurtigt med vand og rul eller tryk dejen ud i en tærteform (ca. 10 x 33 cm hvis det er aflang form eller ca. 22 cm i diameter hvis formen er rund) og godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  3. Forbag bunden midt i ovnen.

Forbagning

10-15 min. ved 200°.

Tips

Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.

Ønsker du en fuldkornstærtebund kan du erstatte ⅓ af hvedemelet med fuldkornsmel. Tilsæt evt. også en smule mere vand.

Frysetips

Tærtebunden kan fryses både ubagt og bagt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 56 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag