Tærtedej

Tærtedej

45 min
Fryseegnet
Hjemmelavet tærtedej, der både er sprød og nem at lave. Uden en god tærtedej er det svært at lave en god tærte. Denne madtærtedej er beregnet til madtærter - der er ikke sukker i dejen. Du kan trykke dejen ud i formen med fingrene eller rulle den ud med en kagerulle, alt efter hvad du foretrækker. Brug denne opskrift på en nem tærtedej - og du er sikker på du får en dejlig sprød tærtebund.
https://www.arla.dk/opskrifter/tartedej/

Sådan gør du

Forbagning:

10-15 min. ved 200°- tradionel ovn.

Tærtedej
  • Bland mel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen hurtigt med vand og rul eller tryk dejen ud i en tærteform (ca. 10 x 33 cm hvis det er aflang form eller ca. 22 cm i diameter hvis formen er rund) og godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Forbag bunden midt i ovnen.

Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned. Ønsker du en fuldkornstærtebund kan du erstatte ⅓ af hvedemelet med fuldkornsmel. Tilsæt evt. også en smule mere vand.

Tærtebunden kan fryses både ubagt og bagt.

Energiindhold for hele retten:

5560 kJ / 1329 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1853 kJ / 443 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 4,7 % 5,1 g
Kulhydrat: 38,9 % 42,4 g
Fedt: 56,4 % 28,2 g

Ingredienser

Tærtedej
175 g Hvedemel (ca. 2¾ dl)
½ tsk Groft salt
100 g Koldt smør
1½ spsk Vand