Æbletærte med marcipan
60+ min

Æbletærte med marcipan

En nem og lækker æbletærte med marcipan der smager skønt til en kop te eller kaffe.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æbletærte med marcipan

En nem og lækker æbletærte med marcipan der smager skønt til en kop te eller kaffe.

Antal portioner
  • 5 plader optøet, frossen butterdej
  • 1 dl blommemarmelade
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 2 uskrællede æbler i grove stykker, fx gloster (ca. 375 g)
  • 2 spsk rørsukker
  • 50 g halverede, smuttede mandler

Fremgangsmåde:

Læg de 5 plader butterdej ovenpå hinanden og rul dem ud til en firkantet plade (ca. 35 x 35 cm). Skær en strimmel af dejen, ca. 2 cm bred, hele vejen rundt. Pensl den afskårne strimmel med vand og vip den op på dejpladen - kanterne skal flugte. Pas hjørnerne til. Flyt dejen over på en plade med bagepapir og stil den tildækket i køleskabet i mindst 10 min. Smør blommemarmelade på bunden. Riv marcipanen groft over marmeladen og læg herpå æblestykkerne med den røde "kind" opad. Pensl kanterne med vand og drys hele kagen med sukker. Drys med mandler og bag æbletærten midt i ovnen.

Server den lune æbletærte sammen med iskold fraiche.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 45 %
Print