Æbletærte med marcipan

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

60+ min

En nem og lækker æbletærte med marcipan der smager skønt til en kop te eller kaffe.

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 plader optøet, frossen butterdej
  • 1 dl blommemarmelade
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 2 uskrællede æbler i grove stykker, fx gloster (ca. 375 g)
  • 2 spsk rørsukker
  • 50 g halverede, smuttede mandler

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg de 5 plader butterdej ovenpå hinanden og rul dem ud til en firkantet plade (ca. 35 x 35 cm). Skær en strimmel af dejen, ca. 2 cm bred, hele vejen rundt. Pensl den afskårne strimmel med vand og vip den op på dejpladen - kanterne skal flugte. Pas hjørnerne til. Flyt dejen over på en plade med bagepapir og stil den tildækket i køleskabet i mindst 10 min. Smør blommemarmelade på bunden. Riv marcipanen groft over marmeladen og læg herpå æblestykkerne med den røde "kind" opad. Pensl kanterne med vand og drys hele kagen med sukker. Drys med mandler og bag æbletærten midt i ovnen.

Server den lune æbletærte sammen med iskold fraiche.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: