Æbletærte med marcipan

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(28 vurderinger)

60+ min

En nem og lækker æbletærte med marcipan der smager skønt til en kop te eller kaffe.

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 plader optøet, frossen butterdej
  • 1 dl blommemarmelade
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 2 uskrællede æbler i grove stykker, fx gloster (ca. 375 g)
  • 2 spsk rørsukker
  • 50 g halverede, smuttede mandler

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg de 5 plader butterdej ovenpå hinanden og rul dem ud til en firkantet plade (ca. 35 x 35 cm). Skær en strimmel af dejen, ca. 2 cm bred, hele vejen rundt. Pensl den afskårne strimmel med vand og vip den op på dejpladen - kanterne skal flugte. Pas hjørnerne til. Flyt dejen over på en plade med bagepapir og stil den tildækket i køleskabet i mindst 10 min. Smør blommemarmelade på bunden. Riv marcipanen groft over marmeladen og læg herpå æblestykkerne med den røde "kind" opad. Pensl kanterne med vand og drys hele kagen med sukker. Drys med mandler og bag æbletærten midt i ovnen.

Server den lune æbletærte sammen med iskold fraiche.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: