Lyst til flere æblelækkerier? Prøv denne nemme æblekage med smuldredej.
Æblegaletten kan også serveres med vaniljeflødeis.
13755 kJ / 3288 kcal
1144 kJ / 274 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,5 g |
Protein: | 6,7 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 33,2 % | 22,3 g |
Fedt: | 60,1 % | 18,6 g |
Æblegalette - en rustik tærte som bages uden tærteform. Galette er et udtryk, der stammer fra det franske køkken og betegner forskellige flade, runde tærter og kager, som bages uden form. Æblerne kan lægges i sirligt mønster i galetten eller blot skæres i små stykker og fordeles på den rustikke tærtebund. Uanset udtrykket så smager æblegaletten helt vidunderligt - særligt med cremefraiche eller iskoldt flødeskum til.
Hvedemel
|
175 g |
---|---|
Mandelmel
|
75 g |
Sukker
|
50 g |
Koldt smør
|
150 g |
Æg
|
1 |
Sukker
|
50 g |
---|---|
Mandelmel
|
25 g |
Røde æbler i tynde både (ca. 5)
|
375 g |
Sammenpisket æg
|
|
---|---|
Perlesukker
|
2½ dl |