Æblegalette
Æblegalette - en rustik tærte som bages uden tærteform. Galette er et udtryk, der stammer fra det franske køkken og betegner forskellige flade, runde tærter og kager, som bages uden form. Æblerne kan lægges i sirligt mønster i galetten eller blot skæres i små stykker og fordeles på den rustikke tærtebund. Uanset udtrykket så smager æblegaletten helt vidunderligt - særligt med cremefraiche eller iskoldt flødeskum til...
Ingredienser
Tærtebund
175 g
Hvedemel
|
|
---|---|
75 g
Mandelmel
|
|
50 g
Sukker
|
|
150 g
Koldt smør
|
|
1
Æg
|
Fyld
50 g
Sukker
|
|
---|---|
25 g
Mandelmel
|
|
375 g
Røde æbler i tynde både (ca. 5)
|
Sammenpisket æg
|
|
---|---|
Perlesukker
|
Tilbehør
2½ dl
Creme fraiche
|
---|
Sådan gør du
Ca. 15 min ved 200 ° - traditionel ovn.
Tærtebund
Fyld
Sådan samler du æblegaletten
Æblegaletten kan også serveres med vaniljeflødeis.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13870 kJ / 3315 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1154 kJ / 276 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 6,4 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 34,6 % | 23,5 g |
Fedt: | 59 % | 18,4 g |
Æblegalette - en rustik tærte som bages uden tærteform. Galette er et udtryk, der stammer fra det franske køkken og betegner forskellige flade, runde tærter og kager, som bages uden form. Æblerne kan lægges i sirligt mønster i galetten eller blot skæres i små stykker og fordeles på den rustikke tærtebund. Uanset udtrykket så smager æblegaletten helt vidunderligt - særligt med cremefraiche eller iskoldt flødeskum til.