Æblegalette

Æblegalette

1 time
Æblegalette - en rustik tærte som bages uden tærteform. Galette er et udtryk, der stammer fra det franske køkken og betegner forskellige flade, runde tærter og kager, som bages uden form. Æblerne kan lægges i sirligt mønster i galetten eller blot skæres i små stykker og fordeles på den rustikke tærtebund. Uanset udtrykket så smager æblegaletten helt vidunderligt - særligt med cremefraiche eller iskoldt flødeskum til...

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min ved 200 ° - traditionel ovn.

Tærtebund
  • Bland mel, mandelmel og sukker sammen i en skål.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  • Tilsæt æg og saml hurtigt dejen.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - tærtebunden skal være rund og fylde det meste af bagepapiret (ca. 40 cm i diameter). Læg tærtebunden med bagepapir på en plade og stil den køligt.
Fyld
  • Bland sukker og mandelmel sammen i en lille skål.
Sådan samler du æblegaletten
  • Drys sukkerblandingen ud over bunden - lad ca. 5 cm af kanten være fri.
  • Fordel æbleskiverne på bunden.
  • Løsn forsigtigt kanten af tærtebunden fra bagepapiret med en lille skarp kniv og fold kanten ind over fyldet.
  • Pensl kanten med æg og drys med perlesukker.
  • Bag galetten midt i ovnen til kanten er gylden og sprød. Server æblegaletten lun med cremefraiche.

Æblegaletten kan også serveres med vaniljeflødeis.

Energiindhold for hele retten:

13870 kJ / 3315 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1154 kJ / 276 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 6,4 % 4,3 g
Kulhydrat: 34,6 % 23,5 g
Fedt: 59 % 18,4 g
Mere inspiration

Lyst til flere æblelækkerier? Prøv denne nemme æblekage med smuldredej.

Relateret video
Æblegalette

Æblegalette - en rustik tærte som bages uden tærteform. Galette er et udtryk, der stammer fra det franske køkken og betegner forskellige flade, runde tærter og kager, som bages uden form. Æblerne kan lægges i sirligt mønster i galetten eller blot skæres i små stykker og fordeles på den rustikke tærtebund. Uanset udtrykket så smager æblegaletten helt vidunderligt - særligt med cremefraiche eller iskoldt flødeskum til.

Ingredienser

Tærtebund
175 g Hvedemel
75 g Mandelmel
50 g Sukker
150 g Koldt smør
1 Æg
Fyld
50 g Sukker
25 g Mandelmel
375 g Røde æbler i tynde både (ca. 5)
Sammenpisket æg
Perlesukker
Tilbehør
2½ dl Creme fraiche