Æblegalette

Æblegalette

1 time
Æblegalette - en rustik tærte som bages uden tærteform. Galette er et udtryk, der stammer fra det franske køkken og betegner forskellige flade, runde tærter og kager, som bages uden form. Æblerne kan lægges i sirligt mønster i galetten eller blot skæres i små stykker og fordeles på den rustikke tærtebund. Uanset udtrykket så smager æblegaletten helt vidunderligt - særligt med cremefraiche eller iskoldt flødeskum til...

Sådan gør du

Tærtebund
  • Bland mel, mandelmel og sukker sammen i en skål.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  • Tilsæt æg og saml hurtigt dejen.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - tærtebunden skal være rund og fylde det meste af bagepapiret (ca. 40 cm i diameter). Læg tærtebunden med bagepapir på en plade og stil den køligt.
Fyld
  • Bland sukker og mandelmel sammen i en lille skål.
Sådan samler du æblegaletten
  • Drys sukkerblandingen ud over bunden - lad ca. 5 cm af kanten være fri.
  • Fordel æbleskiverne på bunden.
  • Løsn forsigtigt kanten af tærtebunden fra bagepapiret med en lille skarp kniv og fold kanten ind over fyldet.
  • Pensl kanten med æg og drys med perlesukker.
  • Bag galetten midt i ovnen til kanten er gylden og sprød. Server æblegaletten lun med cremefraiche.
Bagetid
  • Ca. 15 min ved 200 ° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Lyst til flere æblelækkerier? Prøv denne nemme æblekage med smuldredej.

Velbekomme!
Serveringsforslag

Æblegaletten kan også serveres med vaniljeflødeis.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13755 kJ / 3288 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1144 kJ / 274 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,5 g
Protein: 6,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 33,2 % 22,3 g
Fedt: 60,1 % 18,6 g
Relateret video
Æblegalette

Æblegalette - en rustik tærte som bages uden tærteform. Galette er et udtryk, der stammer fra det franske køkken og betegner forskellige flade, runde tærter og kager, som bages uden form. Æblerne kan lægges i sirligt mønster i galetten eller blot skæres i små stykker og fordeles på den rustikke tærtebund. Uanset udtrykket så smager æblegaletten helt vidunderligt - særligt med cremefraiche eller iskoldt flødeskum til.

Ingredienser

Tærtebund
Hvedemel
175 g
Mandelmel
75 g
Sukker
50 g
Koldt smør
150 g
Æg
1
Fyld
Sukker
50 g
Mandelmel
25 g
Røde æbler i tynde både (ca. 5)
375 g
Sammenpisket æg
Perlesukker