Æbletrifli med ingefær, vaniljecreme og sprød topping
60+ min

Æbletrifli med ingefær, vaniljecreme og sprød topping

En gammeldags trifli er en skøn dessert. Her er den i en mere mager udgave med ingefær pift.
Bedømmelse (61 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æbletrifli med ingefær, vaniljecreme og sprød topping

En gammeldags trifli er en skøn dessert. Her er den i en mere mager udgave med ingefær pift.

Antal portioner

Æblemos

  • ¾ kg æbler, fx belle de boskoop
  • 1 dl vand
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær

Sprød topping

  • 50 g havregryn (ca. 1¼ dl)
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
  • 2½ spsk akaciehonning

Vaniljecreme

Fremgangsmåde:

Æblemos

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem sammen med vand, sukker og ingefær i en gryde og kog dem knap møre i ca. 8 min. Lad kompotten køle af.

Sprød topping

Rist havregryn og nødder i en tør pande ved jævn varme. Tag panden fra varmen og tilsæt honningen. Lad blandingen køle af på bagepapir.

Vaniljecreme

Skrab vaniljen ud af den flækkede vaniljestang. Rør det syrnede produkt sammen med vaniljekorn og flormelis. Smag til.

Ved serveringen

Anret desserten i portionsglas med æblekompot nederst, dernæst vaniljecremen og til sidst den sprøde topping.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 15 %
Print