Æbletrifli med ingefær, vaniljecreme og sprød topping

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(77 vurderinger)

60+ min

En gammeldags trifli er en skøn dessert. Her er den i en mere mager udgave med ingefær pift.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Æblemos

  • ¾ kg æbler, fx belle de boskoop
  • 1 dl vand
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær

Sprød topping

  • 50 g havregryn (ca. 1¼ dl)
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
  • 2½ spsk akaciehonning

Vaniljecreme

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Æblemos

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem sammen med vand, sukker og ingefær i en gryde og kog dem knap møre i ca. 8 min. Lad kompotten køle af.

Sprød topping

Rist havregryn og nødder i en tør pande ved jævn varme. Tag panden fra varmen og tilsæt honningen. Lad blandingen køle af på bagepapir.

Vaniljecreme

Skrab vaniljen ud af den flækkede vaniljestang. Rør yoghurt sammen med vaniljekorn og flormelis. Smag til.

Anret desserten i portionsglas med æblekompot nederst, dernæst vaniljecremen og til sidst den sprøde topping.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,5 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag