Æbletrifli med ingefær, vaniljecreme og sprød topping

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(76 vurderinger)

60+ min

En gammeldags trifli er en skøn dessert. Her er den i en mere mager udgave med ingefær pift.

Ingredienser

Antal portioner

Æblemos

  • ¾ kg æbler, fx belle de boskoop
  • 1 dl vand
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær

Sprød topping

  • 50 g havregryn (ca. 1¼ dl)
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
  • 2½ spsk akaciehonning

Vaniljecreme

Sådan gør du

Sådan gør du

Æblemos

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem sammen med vand, sukker og ingefær i en gryde og kog dem knap møre i ca. 8 min. Lad kompotten køle af.

Sprød topping

Rist havregryn og nødder i en tør pande ved jævn varme. Tag panden fra varmen og tilsæt honningen. Lad blandingen køle af på bagepapir.

Vaniljecreme

Skrab vaniljen ud af den flækkede vaniljestang. Rør yoghurt sammen med vaniljekorn og flormelis. Smag til.

Anret desserten i portionsglas med æblekompot nederst, dernæst vaniljecremen og til sidst den sprøde topping.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,5 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: