Æg i tomatsauce med hvide bønner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Nem ret fuld af smag til en mættende frokost.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 100 g finthakket knoldselleri
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
  • ½ dl skyllede friske oreganoblade
  • 1 spsk grøntsagsbouillon pulver
  • 1 tsk groft salt
  • groftkværnet peber
  • 1 dåse afdryppede cannellinibønner
  • 4 æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte ved kraftig varme i en sauterpande, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og selleri i ca. 2 min. Tilsæt hakkede tomater, oregano, grøntsagsbouillon, salt og peber. Kog retten ved jævn varme i ca. 5 min. og rør af og til. Skyl og tilsæt bønnerne. Slå forsigtigt æggene ud og fordel dem i tomatsaucen. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 12 min. indtil æggehviden er stivnet.

Fordel osten på 2 tortillapandekager og læg de 2 sidste på som låg. Steg tortillapandekagerne i en tør pande ved jævn til kraftig varme ca. 2 min. på hver side eller til de er gyldne og sprøde. Del dem i mindre stykker og server dem til æg i tomatsauce med fraiche ved siden af.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: