Æggekage med fyld - Opskrifter - Arla

Æggekage med fyld

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Nemt.....og hvis kartoflerne er fra dagen før - så kan det næsten ikke gå hurtigere med aftensmaden.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 6 æg
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 2 røde peberfrugter i korte strimler
  • 10 skalotteløg i halve
  • 500 g kogte, pillede og kolde kartofler i skiver
  • 100 g røget svinemørbrad i strimler

Pynt

  • evt. klippet frisk purløg

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk mel og 1 spsk af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken, æg, salt og peber.

Smelt smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugt og løg i ca. 2 min. Tilsæt kartoffelskiverne og svits i yderligere ca. 2 min. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne og bag ved svag varme og uden låg i ca. 25 min. Skub forsigtigt i blandingen indtil æggekagen begynder at stivne.

Fordel mørbrad og evt. purløg på æggekagen og server den i panden.

Tip

I stedet for røget svinemørbrad kan man anvende spegeskinke i strimler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: