Æggekage med pølser

45 min
Æggekage med pølser

Uhh er der noget som en pandefuld æggekage. Den kan jo varieres i det uendelige kun fantasien sætter grænser.

Ingredienser

1 tsk Majsstivelse, fx maizena
1 dl Piskefløde https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefileter-og-gronsager/
1 dl Vand
6 Æg
3 spsk Hakket persille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
400 g Skrællede kartofler i 1 cm store tern
2 Grofthakkede løg
250 g Wienerpølser i skiver

Pynt

Klippet purløg

Tilbehør

Groft rugbrød, evt. ristet

Sådan gør du

  • Rør majsstivelse sammen med piskefløde og vand. Pisk æg, persille, salt og peber i. Lad smørret gyldne i en pande. Tilsæt kartofler og løg, og steg blandingen i ca. 5 min. Kom pølserne i, og steg dem med i ca. 3 min. Hæld æggeblandingen over kartoflerne, og skub i begyndelsen forsigtigt i æggemassen. Steg æggekagen ca. 25 min. ved meget svag varme. Server den i panden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10120 kJ / 2419 kcal

Næringsindhold pr. 100g

631 kJ / 151 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 14,4 % 5,3 g
Kulhydrat: 31,5 % 11,7 g
Fedt: 54,1 % 9,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/aggekage-med-polser/