Agurkerelish
1 timer

Agurkerelish

Hjemmelavet agurkerelish er både lækkert og ser rigtig godt ud. Spis det fx til fiskefrikadeller eller pølser.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Agurkerelish

Hjemmelavet agurkerelish er både lækkert og ser rigtig godt ud. Spis det fx til fiskefrikadeller eller pølser.

Antal portioner
  • ½ dl ufarvet lagereddike eller mild hvidvinseddike
  • 1 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl vand
  • 1 tsk majsstivelse, fx maizena
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 agurker
  • 1 spsk groft salt

Fremgangsmåde:

Bring eddike, sukker, salt og peber i kog i en lille gryde. Rør vand og majsstivelse til en jævning og rør den i den varme eddike. Kog lagen i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt løgene. Stil dem tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Flæk agurkerne og fjern kernerne. Hak agurkerne fint, kom dem i en skål og drys med salt. Skyl efter ca. 5 min. agurkerne i koldt vand. Pres dem fri for væde i en sigte. Vend agurkerne i den afkølede lage og smag til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 83 %
  • Fedt: 4 %
Print