Agurkesalat

Agurkesalat

20 min
Den helt klassiske agurkesalat, som mormor lavede den. Hjemmelavede syltede agurker emmer af nostalgi og gode minder - og så er det ovenikøbet både nemt og hurtigt at lave. Agurkesalat smager både skønt til kyllingesteg og til mange andre retter, hvor det sursøde indslag gør sig godt - det gælder både som pynt på smørrebrød, tilbehør til frikadeller, millionbøf, stegte rødspættefileter, og i hotdogs.
https://www.arla.dk/opskrifter/agurkesalat/

Sådan gør du

Agurkesalat
  • Vend agurkeskiverne med salt og lad dem trække i ca. 5 min.
  • Drys med sukker og tilsæt eddike, friskkværnet peber og peberkorn.
  • Vend godt rundt og lad agurkesalaten trække i yderligere mindst 10 min.
  • Smag til og server agurkesalaten som det sursøde tilbehør.

Har du mod på en hjemmelavet agurkesalat, der smager af mere end den plejer? Så kan du tilsætte chili og/eller stjerneanis - det ser også rigtig flot ud i glasset.

Der er mest almindeligt at bruge lagereddike til agurkesalat, - den giver en god smag og koster ikke så meget. Nogle sværger imidlertid til hvidvinseddike eller æbleeddike.

Energiindhold for hele retten:

981 kJ / 234 kcal

Næringsindhold pr. 100g

239 kJ / 57 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 4,6 % 0,6 g
Kulhydrat: 95,4 % 13,4 g
Fedt: 0 %
Mere inspiration

Prøv denne spændende asiatiske udgave af agurkesalat

Ingredienser

Agurkesalat
1 Agurk i meget tynde skiver (ca. 300 g)
½ tsk Groft salt
4 spsk Sukker
4 spsk Lagereddike
Friskkværnet peber og 10 hele peberkorn