Agurkesalat

20 min
Agurkesalat

Den helt klassiske agurkesalat, som mormor lavede den. Hjemmelavede syltede agurker emmer af nostalgi og gode minder - og så er det ovenikøbet både nemt og hurtigt at lave. Agurkesalat smager både skønt til kyllingesteg og til mange andre retter, hvor det sursøde indslag gør sig godt - det gælder både som pynt på smørrebrød, tilbehør til frikadeller, millionbøf, stegte rødspættefileter, og i hotdogs.

Ingredienser

Agurkesalat

1 Agurk i meget tynde skiver (ca. 300 g)
½ tsk Groft salt
4 spsk Sukker
4 spsk Lagereddike
Friskkværnet peber og 10 hele peberkorn

Sådan gør du

Agurkesalat

  • Vend agurkeskiverne med salt og lad dem trække i ca. 5 min.
  • Drys med sukker og tilsæt eddike, friskkværnet peber og peberkorn.
  • Vend godt rundt og lad agurkesalaten trække i yderligere mindst 10 min.
  • Smag til og server agurkesalaten som det sursøde tilbehør.

Har du mod på en hjemmelavet agurkesalat, der smager af mere end den plejer? Så kan du tilsætte chili og/eller stjerneanis - det ser også rigtig flot ud i glasset.

Der er mest almindeligt at bruge lagereddike til agurkesalat, - den giver en god smag og koster ikke så meget. Nogle sværger imidlertid til hvidvinseddike eller æbleeddike.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

978 kJ / 234 kcal

Næringsindhold pr. 100g

239 kJ / 57 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 4,2 % 0,6 g
Kulhydrat: 95 % 13,3 g
Fedt: 0,8 % 0 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/agurkesalat/