Agurkesalat
&format=webp)
Den helt klassiske agurkesalat, som mormor lavede den. Hjemmelavede syltede agurker emmer af nostalgi og gode minder - og så er det ovenikøbet både nemt og hurtigt at lave. Agurkesalat smager både skønt til kyllingesteg og til mange andre retter, hvor det sursøde indslag gør sig godt - det gælder både som pynt på smørrebrød, tilbehør til frikadeller, millionbøf, stegte rødspættefileter, og i hotdogs.
Ingredienser
Agurkesalat
1
Agurk i meget tynde skiver (ca. 300 g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
4 spsk
Lagereddike
|
|
Friskkværnet peber og 10 hele peberkorn
|
Sådan gør du
Agurkesalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du mod på en hjemmelavet agurkesalat, der smager af mere end den plejer? Så kan du tilsætte chili og/eller stjerneanis - det ser også rigtig flot ud i glasset.
Der er mest almindeligt at bruge lagereddike til agurkesalat, - den giver en god smag og koster ikke så meget. Nogle sværger imidlertid til hvidvinseddike eller æbleeddike.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
978 kJ / 234 kcal
Næringsindhold pr. 100g
238 kJ / 57 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 4,2 % | 0,6 g |
Fedt: | 0,8 % | 0 g |
Kulhydrat: | 95 % | 13,3 g |
