American Chicken Pie
60+ min

American Chicken Pie

En amerikansk pie findes i flere udgaver. Pies med kødfyld er oftest uden bund og egentlig bare en stuvning i fad med et dejlåg.
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

American Chicken Pie

En amerikansk pie findes i flere udgaver. Pies med kødfyld er oftest uden bund og egentlig bare en stuvning i fad med et dejlåg.

Antal portioner
  • 6 kyllingeoverlår
  • 1 tsk groft salt
  • 2 store kartofler i store tern (ca. 250 g)
  • 2 gulerødder i tykke skrå skiver (ca. 125 g)
  • 2 porrer i tykke skrå skiver (ca. 250 g)
  • 75 g sukkerærter eller majs
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk friske timianblade
  • 2 dl Karolines Køkken® Mild ost Pastasauce
  • 200 g optøet frossen butterdej

Pensling

  • ½ æg til pensling

Pynt

  • kviste af frisk timian

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Kom kyllingelårerne i en gryde med vand - så det netop dækker, salt og porretoppe. Bring det i kog og kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Lad kødet køle af i suppen. Tag kyllingelårerne op af suppen og pil skind og ben fra det kogte kyllingekød. Si suppen.

Kog kartofler og gulerødder i kyllingesuppen ca. 3 min. Tilsæt porrer og kog i yderligere ca. 3 min. Tag alle grøntsagerne op og fordel dem sammen med sukkerærter i et smurt tærte- eller gratinfad med høje kanter. Kom kyllingekødet ved, og drys det hele med salt, peber og timianblade. Hæld nogle spiseskefulde af suppen over kød og grøntsager sammen med pastasaucen. Rul butterdejen let ud på en melet bordplade. Skær dejen til, så den passer til fadet. Læg dejlåget forsigtigt over piefyldet og pres det fast omkring kanterne. Pisk ægget med lidt vand og pensl dejen med æg. Rids en slids i låget, så dampen kan slippe ud. Skær eventuelle dejrester ud til blade eller andet pynt på dejen.

Tip

Brug resten af suppen som grundlag for en suppe eller sauce.

En amerikansk pie findes i flere udgaver. Pies med kødfyld er oftest uden bund og egentlig bare en stuvning i fad med et dejlåg.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %
Print