And i airfryer

1 time
Arbejdstid: 10 min
And i airfryer

At tilberede and i airfryer er en genial måde at få en både sprød og saftig and med minimalt besvær. Opskriften giver knasende sprødt skind, saftige lår og let rosastegt bryst - du får her en virkelig veltilberedt and på meget højt niveau.

Ingredienser

2 Andelår
1 Andebryst med skind
2 tsk Fint salt
2 Løg i grove stykke
3 Fed hvidløg
3 Laurbærblade
10 kviste Frisk timian og/eller andre krydderurter
10 Peberkorn
1 Grøntsagsbouillon terning
1 liter Vand

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle fjer fra andelår og bryst. Rids skindet på brystet. Drys andestykkerne med salt og lad dem trække i ca. 10 min.
  • Læg de øvrige ingredienser nederst i airfryeren.
  • Læg andelårene i airfryerkurven, med skindsiden opad og steg dem ved 180° i 25 min.
  • Læg brystet ned til lårene i kurven og steg ved 200° i yderligere ca. 17 min.
  • Lad kødet trække i 5-10 min. Skyen kan bruges til sauce (se link under opskriften).

Ønsker du et mere gennemstegt andebryst, så giv det mellem 20 - 24 min. alt efter størrelse.

Størrelsen på andebryster kan variere, derfor varierer tilberedningstiden også. Men 17 min. er en god rettesnor.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11767 kJ / 2812 kcal

Næringsindhold pr. 100g

457 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 19,1 % 5,1 g
Kulhydrat: 2,1 % 0,6 g
Fedt: 78,8 % 9,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/and-i-airfryer/