Andebryst i ovn med krydret rødkål

1 time 15 min
Arbejdstid: 40 min
Andebryst i ovn med krydret rødkål

Ovnstegt andebryst med rødkål. Perfekt til jul, Mortens aften eller bare til aftensmaden. Saftigt andebryst hvor skindet på andebrystet med garanti bliver sprødstegt. Mens anden steger i ovnen tilberedes den krydrede rødkål med svesker, appelsiner, æbler og timian. Du kan forberede resten af middagen, mens andebryst og rødkål passer sig selv i ovnen - og sammen med kartofler og sovs kan det andebryst i ovn sagtens konkurrere med den mere traditionelle juleand.

Ingredienser

Ovnstegt rødkål

400 g Fintsnittet rødkål
4 Løg i både (ca. 225 g)
2 Appelsiner i kvarte skiver (ca. 250 g)
3 Uskrællede æbler i både, fx ingridmarie (ca. 250 g)
250 g Svesker uden sten
20 g Smør i mindre stykker
2 spsk Mørk balsamicoeddike
2 spsk Frisk timian
1 spsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Andebouillon

Ovnstegt andebryst

3 Andebryster med skind (ca. 900 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sauce

Sky fra rødkålsblandingen og evt. andebouillon - 4 dl i alt
2 spsk Hvedemel
1½ dl Piskefløde
1 Kulør

Tilbehør

1½ kg Kartofler (ca. kg)

Pynt

Frisk timian

Sådan gør du

Ovnstegt rødkål

  • Bland grøntsager, frugt, smør, eddike og krydderier i ovnens bradepande.
  • Hæld bouillonen over rødkålsblandingen og steg den midt i ovnen ca. 55 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Vend i blandingen 1-2 gange under stegningen.

Ovnstegt andebryst

  • Fjern eventuelle fjerrester og rids skindet på de 3 stykker andebryst. Drys dem på begge sider med salt og peber.
  • Læg kødet, med skindsiden opad, på ovnens rist. Sæt, efter ca. 20 min., risten med kødet midt i ovnen oven på rødkålsblandingen. Steg retten de sidste ca. 35 min.
  • Tag rødkålsblandingen ud, smag til og hold den varm.
  • Sæt en plade med alufolie ind under kødet og grill det øverst i ovnen, til skindet er gyldent og sprødt.
  • Lad de 3 stykker andebryst hvile tildækket i ca. 10 min.

Sauce

  • Hæld skyen fra rødkålsblandingen i en gryde og bring skyen i kog.
  • Rør mel og halvdelen af piskefløden sammen i en skål. Tilsæt resten af fløden og rør jævningen i skyen.
  • Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt kulør og smag til.
  • Skær andebryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et fad.
  • Kom rødkålen i én varm skål og saucen i en anden.

Grill

  • Ca. 2 min.

Du kan servere brunede kartofler til ovnstegt andebryst og rødkål, hvis du gerne vil gøre retten lidt mere "julet".

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16170 kJ / 3865 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 23,6 % 5,6 g
Kulhydrat: 50,3 % 11,8 g
Fedt: 26,1 % 2,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/andebryst-i-ovn/