Andebryst i ovn med krydret rødkål
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
&format=webp)
Ovnstegt andebryst med rødkål. Perfekt til jul, Mortens aften eller bare til aftensmaden. Saftigt andebryst hvor skindet på andebrystet med garanti bliver sprødstegt. Mens anden steger i ovnen tilberedes den krydrede rødkål med svesker, appelsiner, æbler og timian. Du kan forberede resten af middagen, mens andebryst og rødkål passer sig selv i ovnen - og sammen med kartofler og sovs kan det andebryst i ovn sagtens konkurrere med den mere traditionelle juleand.
Ingredienser
Ovnstegt rødkål
400 g
Fintsnittet rødkål
|
|
---|---|
4
Løg i både (ca. 225 g)
|
|
2
Appelsiner i kvarte skiver (ca. 250 g)
|
|
3
Uskrællede æbler i både, fx ingridmarie (ca. 250 g)
|
|
250 g
Svesker uden sten
|
|
20 g
Smør i mindre stykker
|
|
2 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
2 spsk
Frisk timian
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ liter
Andebouillon
|
Ovnstegt andebryst
3
Andebryster med skind (ca. 900 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sauce
Sky fra rødkålsblandingen og evt. andebouillon - 4 dl i alt
|
|
---|---|
2 spsk
Hvedemel
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
1
Kulør
|
Tilbehør
1½ kg
Kartofler (ca. kg)
|
---|
Pynt
Frisk timian
|
---|
Sådan gør du
Ovnstegt rødkål
Ovnstegt andebryst
Sauce
Grill
Du kan servere brunede kartofler til ovnstegt andebryst og rødkål, hvis du gerne vil gøre retten lidt mere "julet".
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16170 kJ / 3865 kcal
Næringsindhold pr. 100g
399 kJ / 95 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 23,6 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 50,3 % | 11,8 g |
Fedt: | 26,1 % | 2,8 g |
