Andebryst med ovnstegt rødkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(38 vurderinger)

60+ min

Andebryst i ovn: En nem og ukompliceret opskrift, hvor andebrystet med garanti bliver sprødstegt

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g fintsnittet rødkål
  • 4 zittauerløg i både (ca. 225 g)
  • 2 appelsiner i kvarte skiver (ca. 250 g)
  • 3 uskrællede æbler i både, fx ingridmarie (ca. 250 g)
  • 250 g svesker uden sten
  • 25 g smør i mindre stykker
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter andebouillon
  • 3 andebryster (ca. 900 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland grøntsager, frugt, smør, eddike og krydderier i ovnens bradepande. Hæld bouillonen over rødkålsblandingen og steg den midt i ovnen. Vend i blandingen 1-2 gange under stegningen.

Fjern eventuelle fjerrester og rids skindet på de 3 stykker andebryst. Drys dem på begge sider med salt og peber. Læg kødet, med skindsiden opad, på ovnens rist. Sæt, efter ca. 20 min., risten med kødet midt i ovnen oven på rødkålsblandingen. Steg retten de sidste ca. 35 min. Tag rødkålsblanding-en ud og hold den varm. Sæt en plade med alufolie ind under kødet og grill det øverst i ovnen, til skindet er gyldent og sprødt. Lad de 3 stykker andebryst hvile tildækket i ca. 10 min.

Sauce

Hæld skyen fra rødkålsblandingen i en gryde og bring skyen i kog. Rør mel og halvdelen af piskefløden sammen i en skål. Tilsæt resten af fløden og rør jævningen i skyen. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt kulør og smag til.

Ved serveringen

Smag den ovnstegte rødkål til. Skær andebryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et fad. Kom rødkålen i én varm skål og saucen i en anden.

Stegetid

Ca. 55 min. ved 200°.

Grill

Ca. 2 min.

Perfekte brunede kartofler

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 29300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Rødvin fra Valpolicella, gerne ripasso eller amarone Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til and

Andre gode forslag