Andebryst med ovnstegt rødkål
60+ min

Andebryst med ovnstegt rødkål

Andebryst i ovn: En nem og ukompliceret opskrift, hvor andebrystet med garanti bliver sprødstegt
Bedømmelse (30 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andebryst med ovnstegt rødkål

Andebryst i ovn: En nem og ukompliceret opskrift, hvor andebrystet med garanti bliver sprødstegt

Antal portioner
  • 400 g fintsnittet rødkål
  • 4 zittauerløg i både (ca. 225 g)
  • 2 appelsiner i kvarte skiver (ca. 250 g)
  • 3 uskrællede æbler i både, fx ingridmarie (ca. 250 g)
  • 250 g svesker uden sten
  • 25 g smør i mindre stykker
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter andebouillon
  • 3 andebryster (ca. 900 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler

Fremgangsmåde:

Bland grøntsager, frugt, smør, eddike og krydderier i ovnens bradepande. Hæld bouillonen over rødkålsblandingen og steg den midt i ovnen. Vend i blandingen 1-2 gange under stegningen.

Fjern eventuelle fjerrester og rids skindet på de 3 stykker andebryst. Drys dem på begge sider med salt og peber. Læg kødet, med skindsiden opad, på ovnens rist. Sæt, efter ca. 20 min., risten med kødet midt i ovnen oven på rødkålsblandingen. Steg retten de sidste ca. 35 min. Tag rødkålsblanding-en ud og hold den varm. Sæt en plade med alufolie ind under kødet og grill det øverst i ovnen, til skindet er gyldent og sprødt. Lad de 3 stykker andebryst hvile tildækket i ca. 10 min.

Sauce

Hæld skyen fra rødkålsblandingen i en gryde og bring skyen i kog. Rør mel og halvdelen af piskefløden sammen i en skål. Tilsæt resten af fløden og rør jævningen i skyen. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt kulør og smag til.

Ved serveringen

Smag den ovnstegte rødkål til. Skær andebryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et fad. Kom rødkålen i én varm skål og saucen i en anden.

Stegetid

Ca. 55 min. ved 200°.

Grill

Ca. 2 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 29300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 57 %
Print

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Rødvin fra Valpolicella, gerne ripasso eller amarone Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til and