Andebryst med solbærchokoladesauce og rodfrugtmos
60+ min

Andebryst med solbærchokoladesauce og rodfrugtmos

De syrlige solbær og den mørke chokolade spiller op til hinanden i en sauce, der er mørk som natten og blød som fløjl. Serveres med en rodfrugtmos, der er vendt med fraiche og masser af persille.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andebryst med solbærchokoladesauce og rodfrugtmos

De syrlige solbær og den mørke chokolade spiller op til hinanden i en sauce, der er mørk som natten og blød som fløjl. Serveres med en rodfrugtmos, der er vendt med fraiche og masser af persille.

Antal portioner
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • 20 g smør
  • 4 friske rosmarinkviste
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Solbærchokoladesauce

  • ¼ liter andebouillon
  • 50 g frosne solbær
  • 2 tsk lys saucejævner, fx maizena
  • 25 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • evt. kulør

Rodfrugtmos

  • 5 skrællede bagekartofler (ca. 1 kg)
  • ½ skrællet selleri
  • 2 skrællede persillerødder
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Andebrysterne snittes på skindsiden. Smelt lidt smør på en god pande og steg dem, først med skindsiden nedad. Steg ved jævn varme, så vil fedtet langsomt smelte af brysterne. De skal have i alt ca. 15 min. alt efter tykkelse. Krydr dem med salt, peber og frisk rosmarin. Lad dem hvile tildækket indtil servering.

Solbærchokoladesauce

Hæld det meste af andefedtet fra panden og kog den af med andebouillon. Tilsæt efter ca. 2 min. bær og saucejævner. Tag panden af varmen og rør det hakkede chokolade i saucen. Smag til med salt og peber.

Rodfrugtmos

Snit de skrællede kartofler og rodfrugter i ensartede tern og kog dem meget møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med en stegegaffel eller en gammeldags kartoffelmoser. Tilsæt fraiche, persille, salt og peber. Pisk mosen grundigt igennem. Andebrysterne skæres i tynde skrå skiver og serveres med den varme sauce og rodfrugtmosen.

Tip

En let salat af fx rucola og appelsinskiver kan serveres til.

De syrlige solbær og den mørke chokolade spiller op til hinanden i en sauce, der er mørk som natten og blød som fløjl. Serveres med en rodfrugtmos, der er vendt med fraiche og masser af persille.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %
Print

Vin match

Cabernet Sauvignon Californien, USA

Oversøisk cabernet sauvignon, gerne australsk Kilde: Martin Nordkvist

Andre vinforslag til and