Andebryst med solbærchokoladesauce og rodfrugtmos

Bedømmelse

(2 vurderinger)

60+ min

De syrlige solbær og den mørke chokolade spiller op til hinanden i en sauce, der er mørk som natten og blød som fløjl. Serveres med en rodfrugtmos, der er vendt med fraiche og masser af persille.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • 20 g smør
  • 4 friske rosmarinkviste
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Solbærchokoladesauce

  • ¼ liter andebouillon
  • 50 g frosne solbær
  • 2 tsk lys saucejævner, fx maizena
  • 25 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • evt. kulør

Rodfrugtmos

  • 5 skrællede bagekartofler (ca. 1 kg)
  • ½ skrællet selleri
  • 2 skrællede persillerødder
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% Cremefraiche 18%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Andebrysterne snittes på skindsiden. Smelt lidt smør på en god pande og steg dem, først med skindsiden nedad. Steg ved jævn varme, så vil fedtet langsomt smelte af brysterne. De skal have i alt ca. 15 min. alt efter tykkelse. Krydr dem med salt, peber og frisk rosmarin. Lad dem hvile tildækket indtil servering.

Solbærchokoladesauce

Hæld det meste af andefedtet fra panden og kog den af med andebouillon. Tilsæt efter ca. 2 min. bær og saucejævner. Tag panden af varmen og rør det hakkede chokolade i saucen. Smag til med salt og peber.

Rodfrugtmos

Snit de skrællede kartofler og rodfrugter i ensartede tern og kog dem meget møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med en stegegaffel eller en gammeldags kartoffelmoser. Tilsæt fraiche, persille, salt og peber. Pisk mosen grundigt igennem. Andebrysterne skæres i tynde skrå skiver og serveres med den varme sauce og rodfrugtmosen.

Tip

En let salat af fx rucola og appelsinskiver kan serveres til.

De syrlige solbær og den mørke chokolade spiller op til hinanden i en sauce, der er mørk som natten og blød som fløjl. Serveres med en rodfrugtmos, der er vendt med fraiche og masser af persille.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Cabernet Sauvignon Californien, USA

Oversøisk cabernet sauvignon, gerne australsk Kilde: Martin Nordkvist

Andre vinforslag til and