Andebryst med svaneæg
60+ min

Andebryst med svaneæg

Fin forårsret med spæde grøntsager og svaneæg af frossen flødepeberrod.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andebryst med svaneæg

Fin forårsret med spæde grøntsager og svaneæg af frossen flødepeberrod.

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 150 g groft salt
  • 25 g sukker
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • 1 gulerod
  • 50 g porrer
  • 1 laurbærblad
  • 3 peberkorn

Frossen flødepeberrod

  • 600 g små nye kartofler
  • 350 g små nye gulerødder
  • 175 g forårsløg
  • 250 g grønne asparges
  • 350 g små fine ærter (evt. friskbælgede)

Fremgangsmåde:

Kog vand, salt og sukker op et par minutter, køl saltlagen let af og læg andebrysterne i lagen. Stil skålen tildækket i køleskabet 1 døgn.

Tag kødet op, læg det i en gryde med gulerod, porretop og krydderier og hæld kogende vand over. Kog kødet ved lav varme og uden låg ca. 18 minutter. Hold det varmt i lagen.

Frossen flødepeberrod

Pisk fløden næsten stiv og rør den med peberrod. Smag til med citronsaft, salt, en anelse peber samt sukker. Stil skålen i fryseren 1-2 timer.

Kog kartoflerne med salt. Del gulerødderne på langs. Damp de rengjorte grøntsager, undtagen ærter, ca. 3-5 minutter i saltet vand. Tilsæt ærter det sidste minut. Hæld vandet fra og hold grøntsagerne varme.

Servering

Fjern fedtsiden fra andekødet og skær det i skrå skiver. Form den letfrosne flødepeberrod til “æg“ med en ske, dyppet i varmt vand. Læg æggene på andekødet, og servér med nye kartofler og kogte forårsgrøntsager.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 38 %
Print

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

Rødvin på nebbiolo-druen, fx Barolo eller Barbaresco Kilde: Martin Nordkvist

Flere vine til and