Andebryst med svaneæg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Fin forårsret med spæde grøntsager og svaneæg af frossen flødepeberrod.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter vand
  • 150 g groft salt
  • 25 g sukker
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • 1 gulerod
  • 50 g porrer
  • 1 laurbærblad
  • 3 peberkorn

Frossen flødepeberrod

  • 600 g små nye kartofler
  • 350 g små nye gulerødder
  • 175 g forårsløg
  • 250 g grønne asparges
  • 350 g små fine ærter (evt. friskbælgede)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog vand, salt og sukker op et par minutter, køl saltlagen let af og læg andebrysterne i lagen. Stil skålen tildækket i køleskabet 1 døgn.

Tag kødet op, læg det i en gryde med gulerod, porretop og krydderier og hæld kogende vand over. Kog kødet ved lav varme og uden låg ca. 18 minutter. Hold det varmt i lagen.

Frossen flødepeberrod

Pisk fløden næsten stiv og rør den med peberrod. Smag til med citronsaft, salt, en anelse peber samt sukker. Stil skålen i fryseren 1-2 timer.

Kog kartoflerne med salt. Del gulerødderne på langs. Damp de rengjorte grøntsager, undtagen ærter, ca. 3-5 minutter i saltet vand. Tilsæt ærter det sidste minut. Hæld vandet fra og hold grøntsagerne varme.

Servering

Fjern fedtsiden fra andekødet og skær det i skrå skiver. Form den letfrosne flødepeberrod til “æg“ med en ske, dyppet i varmt vand. Læg æggene på andekødet, og servér med nye kartofler og kogte forårsgrøntsager.

Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 38 %

Print

Kilde:

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

Rødvin på nebbiolo-druen, fx Barolo eller Barbaresco Kilde: Martin Nordkvist

Flere vine til and

Andre gode forslag