Andelår med ovnbagte grøntsager
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
Skøn opskrift på andelår - her i selskab med kartofler og grøntsager - alt sammen bagt i ovnen. Server med et frisk drys af valnødder, salt ost og persille.
Ingredienser
|
1 kg
Skrællede kartofler i kvarte (ca. kg)
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
4
Andelår (ca. 1200 g)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
½
Hvidkål i både (ca. 500 g)
|
|
|
2
Porrer i 1 cm ringe (ca. 200 g)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
200 g
Salatost i tern - afdryppet
|
|
|---|---|
|
50 g
Grofthakkede valnødder
|
|
|
3 spsk
Hakket persille
|
Sådan gør du
Andelår og grøntsager
valnødder, ost og persille
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan sætte mere smag på grøntsagerne i form af hvidløg og chili - eller fx herbes de provence. Drysset kan erstattes af en klassisk gremolata bestående af persille, citronskal og hvidløg. Valnødder kan udskiftes med andre nødder.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
860 kJ / 205 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 6,4 g |
| Fedt: | 17,4 g |
| Kulhydrat: | 6,3 g |