Appelsin- og abrikoschutney

45 min
Appelsin- og abrikoschutney

Bitter-sød-syrlig kompot der, der giver et dejligt modspil til osten.

Ingredienser

3 Usprøjtede appelsiner (ca. 425 g)
175 g Rørsukker (ca. 2 dl)
1 dl Æblecidereddike
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 tsk Finthakket rød chilipeber
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Sennepsfrø
1 tsk Groft salt
100 g Tørrede abrikoser - i strimler

Hertil

400 g Skæreost
400 g Groft rugbrød

Sådan gør du

  • Riv skallen fint af 2 appelsiner. Skær resten af skal og hinder af de 2 appelsiner - følg frugtens form.
  • Skær langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med.
  • Skær appelsinfileterne i mindre stykker og kom dem i en gryde.
  • Knug appelsinerne over gryden, så saften presses ud.
  • Skær top og bund af den sidste appelsin, del den i kvarte og fjern det midterste hvide.
  • Skær de 4 kvarte med skal i helt små tern.
  • Bring appelsintern, -skal og -fileter i kog sammen med rørsukker, eddike, løg, hvidløg, chili, ingefær, sennepsfrø og salt.
  • Kog chutneyen ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - eller til den begynder at tykne. Rør af og til.
  • Tag chutneyen af varmen, vend abrikosstrimler i og hæld chutneyen på glas.

Lav en juleversion af chutneyen ved at tilsætte hel kanel og hele nelliker. Chutneyen kan holde sig tildækket i ca. 2 uger i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12504 kJ / 2988 kcal

Næringsindhold pr. 100g

736 kJ / 176 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 19,6 % 8,5 g
Kulhydrat: 59,2 % 25,7 g
Fedt: 21,2 % 4,2 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/appelsin--og-abrikoschutney/