Appelsin- og abrikoschutney
45 min
•

Bitter-sød-syrlig kompot der, der giver et dejligt modspil til osten.
Ingredienser
3
Usprøjtede appelsiner (ca. 425 g)
|
|
---|---|
175 g
Rørsukker (ca. 2 dl)
|
|
1 dl
Æblecidereddike
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1 tsk
Sennepsfrø
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
100 g
Tørrede abrikoser - i strimler
|
Hertil
400 g
Skæreost
|
|
---|---|
400 g
Groft rugbrød
|
Sådan gør du
Lav en juleversion af chutneyen ved at tilsætte hel kanel og hele nelliker. Chutneyen kan holde sig tildækket i ca. 2 uger i køleskabet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12504 kJ / 2988 kcal
Næringsindhold pr. 100g
736 kJ / 176 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 19,6 % | 8,5 g |
Kulhydrat: | 59,2 % | 25,7 g |
Fedt: | 21,2 % | 4,2 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.
