Appelsin- og abrikoschutney
45 min
•

Bitter-sød-syrlig kompot der, der giver et dejligt modspil til osten.
Ingredienser
3
Usprøjtede appelsiner (ca. 425 g)
|
|
---|---|
175 g
Rørsukker (ca. 2 dl)
|
|
1 dl
Æblecidereddike
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1 tsk
Sennepsfrø
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
100 g
Tørrede abrikoser - i strimler
|
Hertil
400 g
Skæreost
|
|
---|---|
400 g
Groft rugbrød
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lav en juleversion af chutneyen ved at tilsætte hel kanel og hele nelliker. Chutneyen kan holde sig tildækket i ca. 2 uger i køleskabet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12504 kJ / 2988 kcal
Næringsindhold pr. 100g
736 kJ / 176 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 19,6 % | 8,5 g |
Fedt: | 21,2 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 59,2 % | 25,7 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.
