Appelsinchokoladekage med chokoladefrosting
3 timer 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Appelsinchokoladekage med chokoladefrosting er virkelig lækker kage, hvor chokoladesmagen har et strejf af appelsin. I denne opskrift på appelsinchokoladekagehar vi brugt mælkechokolade med orange, både i selve kagen og i den lækre chokoladefrosting. Server kagen med friske bær og en god kop kaffe.
Ingredienser
Appelsinchokoladekage
3
Æg
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
2 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
225 g
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
|
5 spsk
Kakaopulver
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
2 dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
100 g
Grofthakket lys orangechokolade
|
|
150 g
Smør - smeltet
|
Chokoladefrosting
100 g
Lys orangechokolade i mindre stykker
|
|
---|---|
100 g
Smør - smeltet
|
|
200 g
Flormelis (ca. 4 dl)
|
|
2 spsk
Kakaopulver
|
|
½ tsk
Vaniljesukker
|
|
2 spsk
Mælk
|
Tilbehør
300 g
Friske bær
|
|
---|---|
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Appelsinchokoladekage
Chokoladefrosting
Vil du have frostingen helt skarp i kanten, kan du smøre den på med en varm paletkniv.
Er du mere til mørk chokolade, så udskift mælkechokoladen til en mørk variant - med eller uden orange - dit valg.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
25566 kJ / 6110 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1361 kJ / 325 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 4,6 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 52,2 % | 41,8 g |
Fedt: | 43,2 % | 15,9 g |