Appelsinchokoladekage
60+ min

Appelsinchokoladekage

En dejlig chokoladekage med et strejf af appelsin. Serveres med friske bær og en god kop kaffe.
Bedømmelse (99 vurderinger)

Min bedømmelse:

Appelsinchokoladekage

En dejlig chokoladekage med et strejf af appelsin. Serveres med friske bær og en god kop kaffe.

10 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 3 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 5 spsk kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 100 g grofthakket lys orangechokolade
  • 150 g smør - smeltet

Chokoladefrosting

  • 100 g lys orangechokolade i mindre stykker
  • 100 g smør - smeltet
  • 200 g flormelis (ca. 4 dl)
  • 2 spsk kakao
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 2 spsk mælk

Tilbehør

  • 150 g friske blåbær
  • 150 g friske hindbær

Fremgangsmåde:

Pisk æg, sukker og appelsinskal til en luftig æggesnaps. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker og vend det i æggesnapsen skiftevis med appelsinsaft. Tilsæt chokoladestykker og smør og vend det forsigtigt rundt. Beklæd en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen. Lad appelsinchokoladekagen køle lidt af i formen. Tag kagen ud og lad den køle helt af.

Chokoladefrosting

Lad chokoladen smelte i en skål i vandbad. Tag skålen op af vandbadet og pisk, med en håndmixer, det smeltede smør i ved høj hastighed. Bland flormelis, kakao og vaniljesukker og pisk det i chokoladeblandingen sammen med mælk, stadig ved høj hastighed. Stil chokoladefrostingen i køleskabet i ca. 2 timer. Pisk frostingen op så den igen bliver cremet – hvis den er for fast kan du tilsætte lidt mælk. Stil den afkølede kage på et fad og pynt den med frosting på top og side. Server appelsinchokoladekagen med friske bær.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Vil du have frostingen helt skarp i kanten, kan du smøre den på med en varm paletkniv.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 24660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 41 %
Print