Appelsinchokoladekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(113 vurderinger)

60+ min

En dejlig chokoladekage med et strejf af appelsin. Serveres med friske bær og en god kop kaffe.

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 3 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 5 spsk kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 100 g grofthakket lys orangechokolade
  • 150 g smør - smeltet

Chokoladefrosting

  • 100 g lys orangechokolade i mindre stykker
  • 100 g smør - smeltet
  • 200 g flormelis (ca. 4 dl)
  • 2 spsk kakao
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 2 spsk mælk

Tilbehør

  • 150 g friske blåbær
  • 150 g friske hindbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og appelsinskal til en luftig æggesnaps. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker og vend det i æggesnapsen skiftevis med appelsinsaft. Tilsæt chokoladestykker og smeltet smør og vend det forsigtigt rundt. Beklæd en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen. Lad appelsinchokoladekagen køle lidt af i formen. Tag kagen ud og lad den køle helt af.

Chokoladefrosting

Lad chokoladen smelte i en skål i vandbad. Tag skålen op af vandbadet og pisk, med en håndmixer, det smeltede smør i ved høj hastighed. Bland flormelis, kakao og vaniljesukker og pisk det i chokoladeblandingen sammen med mælk, stadig ved høj hastighed. Stil chokoladefrostingen i køleskabet i ca. 2 timer. Pisk frostingen op så den igen bliver cremet – hvis den er for fast kan du tilsætte lidt mælk. Stil den afkølede kage på et fad og pynt den med frosting på top og side. Server appelsinchokoladekagen med friske bær.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Vil du have frostingen helt skarp i kanten, kan du smøre den på med en varm paletkniv.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: