Appelsinkage
1 time 45 min
•
Appelsinkagen ser beskeden ud, men tag ikke fejl: Den er aldeles skøn, "svampet" og saftig med en intens smag af appelsin og en let raffineret bitterhed.
Ingredienser
|
3
Appelsiner (ca. 550 g)
|
|
|---|---|
|
200 g
Finthakkede mandler
|
|
|
100 g
Hele mandler
|
|
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
|
|
½ dl
Hvid rom
|
Bagt glasur
|
100 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Hvid rom
|
Tilbehør
|
200 g
Appelsiner i både
|
|
|---|---|
|
½ liter
Fraiche
|
Sådan gør du
Bagt glasur
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kagen kan stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
977 kJ / 234 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,1 g |
| Protein: | 4,7 g |
| Fedt: | 12,3 g |
| Kulhydrat: | 23,9 g |