Appelsinkage

1 time 45 min
Appelsinkage

Appelsinkagen ser beskeden ud, men tag ikke fejl: Den er aldeles skøn, "svampet" og saftig med en intens smag af appelsin og en let raffineret bitterhed.

Ingredienser

3 Appelsiner (ca. 550 g)
200 g Finthakkede mandler
100 g Hele mandler
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 tsk Bagepulver
100 g Smør - smeltet
½ dl Hvid rom

Bagt glasur

100 g Flormelis (ca. 2 dl)
2 spsk Hvid rom

Tilbehør

200 g Appelsiner i både
½ liter Fraiche

Sådan gør du

  • Pil appelsinerne - fjern så meget som muligt af den hvide hinde. Skær appelsinerne i mindre stykker - ca. 400 g appelsin. Blend dem ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek. Bland de hakkede og de hele mandler, mel, sukker og bagepulver i en skål. Rør appelsinmos, smør og rom i melblandingen. Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time og 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagt glasur

  • Tag kagen ud efter ca. 1 time og 15 min. Bland flormelis og rom. Fordel glasuren på kagen og bag den færdig de sidste 10 min. Lad appelsinkagen køle af i mindst 2 timer. Kagen er "svampet" og saftig.

Kagen kan stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21351 kJ / 5103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

976 kJ / 233 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 8,1 % 4,7 g
Kulhydrat: 41,6 % 23,9 g
Fedt: 46,7 % 12,3 g
Alkohol: 3,6 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/appelsinkage/