Asiatisk agurkesalat

Her får du opskriften på en nem og skøn asiatisk agurkesalat, der både er frisk og spicy. I denne "smashed" agurkesalat banker man agurken med en kagerulle eller med den brede side af en kniv, så agurkerne kan optage en masse smag. Agurkerne vendes i en marinade eller dressing med blandt andet sesamolie, soja, riseddike, hvidløg og chili, som giver salaten en helt fantastisk og intens smag. Den asiatiske agurkesalat toppes med ristede sesamfrø, koriander og frisk chili. Agurkesalaten er hurtig at lave og kan serveres som en lille ret eller som tilbehør til diverse asiatisk mad.
Ingredienser
Asiatisk agurkesalat
1
Agurk
|
|
---|---|
¼ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Honning
|
|
1 tsk
Sesamolie
|
|
1 spsk
Sojasauce
|
|
2 tsk
Riseddike
|
|
1 tsk
Chiliolie
|
|
1
Fed hvidløg, finthakket
|
1 tsk
Ristede sesamfrø
|
|
---|---|
1 håndfuld
Frisk koriander
|
|
½
Frisk rød chilipeber, fintsnittet
|
Sådan gør du
Asiatisk agurkesalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Den asiatiske agurkesalat kan serveres som en selvstændig lille ret eller forret, evt. med rejer i - eller som tilbehør til diverse asiatisk mad.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
611 kJ / 146 kcal
Næringsindhold pr. 100g
160 kJ / 38 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 15 % | 1,4 g |
Fedt: | 39,4 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 45,6 % | 4,3 g |
Her får du opskriften på en nem og skøn asiatisk agurkesalat, der både er frisk og spicy.
