Aspargessuppe med muslinger og noilly prat
1 timer

Aspargessuppe med muslinger og noilly prat

Gør suppen personlig ved at samle dine egne blåmuslinger ved stranden. Så er de også ekstra friske.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Aspargessuppe med muslinger og noilly prat

Gør suppen personlig ved at samle dine egne blåmuslinger ved stranden. Så er de også ekstra friske.

Antal portioner
  • 1¾ kg friske blåmuslinger
  • 2 dl tør vermouth, fx noilly prat
  • 1 bundt dild

Tilbehør

  • ½ dl tør vermouth, fx noilly prat
  • 150 g lyst brød, fx flutes

Fremgangsmåde:

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring vermouth og dildstilke (gem kvistene) i kog i en stor gryde. Tilsæt muslingerne og damp dem ved kraftig varme og under låg i ca. 4 min. Ryst gryden nogle gange (hold på låget). Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig og tag resten ud af skallerne. Gem 6-12 muslinger i skal - til pynt.

Hæld muslingelagen tilbage i den rengjorte gryde. Hæld aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Tilsæt aspargespuré, mælkesauce og salt til muslingelagen. Bring suppen i kog under omrøring. Kom muslingerne i og tag gryden af varmen. Tilsæt salt og peber og smag muslingesuppen til.

Ved serveringen

Anret suppen i varme dybe tallerkener og pynt med muslinger i skal og dildkviste. Dryp lidt vermouth i suppen og server flutes til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 18 %
  • Alkohol: 17 %
Print

Vin match

Palomino, Melon de bourgogne Jerez, Spanien

God fino-sherry (evt Manzanilla) eller Muscadet Sevre et Maine Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til muslinger