Aspargessuppe med muslinger og noilly prat - Opskrifter - Arla

Aspargessuppe med muslinger og noilly prat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

1 timer

Gør suppen personlig ved at samle dine egne blåmuslinger ved stranden. Så er de også ekstra friske.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1¾ kg friske blåmuslinger
  • 2 dl tør vermouth, fx noilly prat
  • 1 bundt dild

Tilbehør

  • ½ dl tør vermouth, fx noilly prat
  • 150 g lyst brød, fx flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring vermouth og dildstilke (gem kvistene) i kog i en stor gryde. Tilsæt muslingerne og damp dem ved kraftig varme og under låg i ca. 4 min. Ryst gryden nogle gange (hold på låget). Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig og tag resten ud af skallerne. Gem 6-12 muslinger i skal - til pynt.

Hæld muslingelagen tilbage i den rengjorte gryde. Hæld aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Tilsæt aspargespuré, mælkesauce og salt til muslingelagen. Bring suppen i kog under omrøring. Kom muslingerne i og tag gryden af varmen. Tilsæt salt og peber og smag muslingesuppen til.

Ved serveringen

Anret suppen i varme dybe tallerkener og pynt med muslinger i skal og dildkviste. Dryp lidt vermouth i suppen og server flutes til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 18 %
  • Alkohol: 17 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Palomino, Melon de bourgogne Jerez, Spanien

God fino-sherry (evt Manzanilla) eller Muscadet Sevre et Maine Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til muslinger