Aspargessuppe med svamperisotto
45 min

Aspargessuppe med svamperisotto

Svamperisotto og aspargessuppe klæder hinanden rigtig godt og danner en god fyldig hovedret.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Aspargessuppe med svamperisotto

Svamperisotto og aspargessuppe klæder hinanden rigtig godt og danner en god fyldig hovedret.

Antal portioner

Svamperisotto

  • 10 g smør
  • 225 g champignoner i halve
  • 10 g smør
  • 4 dl risottoris
  • 4 fintrevne persillerødder
  • 7½ dl grøntsagsbouillon

Svamperisotto, fortsat

Pynt

  • klippet frisk purløg og purløgsstrå

Fremgangsmåde:

Svamperisotto

Lad smørret gyldne i en sauterpande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 3 min., eller til de er gyldne. Tag champignonerne op. Varm smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits risene i ca. 2 min. Tilsæt persillerod og svits i ca. 2 min. mere. Hæld bouillonen i under omrøring og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til risene er møre.

Hæld imens aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Kom aspargespuré, mælkesauce og salt i en tykbundet gryde. Bring det i kog under omrøring. Tag suppen af varmen og læg låg på.

Svamperisotto, fortsat

Vend ost, de stegte champignoner, salt og peber i risottoen og smag til.

Ved serveringen

Kom aspargessuppen i varme, store og dybe tallerkener. Anret svamperissottoen midt i hver tallerken, pynt med purløg og server straks.

Tip

I stedet for risottoris kan man bruge grødris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 22 %
Print